NOVEMBARSKO ZAHLAĐENJE: Evo kada se očekuje prvi sneg u Srbiji

Temperatura će prvog dana novembra biti približna današnjoj, ujutru nešto hladnije uz pojavu magle, a preko dana suvo i oblačno. Jutarnja temperatura biće od -3 do četiri stepena, preko dana od 10 do 15 stepeni Celzijusove skale.

Sneg na planinama od četvrtka

U sredu nas očekuje toplije vreme, ali će uveče doći do naoblačenja i kiše, najpre na severu zemlje, koja će se do četvrtka proširiti na sve krajeve Srbije, dok će na planinama padati i sneg koji će se zadržati.

Prestanak padavina očekuje se u petak, dok će vikend ponovo biti suv. Nove padavine očekuju se od nedelje uz kišu i jak jugoistočni vetar. Kiša će nastaviti da pada i početkom sledeće nedelje.

Novembar u granicama proseka

Temperature će tokom prve polovine novmbra biti pretežno konstantne. Jutarnje će iznositi od tri do sedam stepeni, a maksimalne dnevne od osam do 18. Zahlađenje se očekuje od druge polovine novembra, a prve temperature ispod nule najvljuju se za 24. novembar, kada će biti -1 uz maksimalnu dnevnu do osam stepeni Celzijusovih, podaci su sajta Accuweather.com.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4,2. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,4 stepeni Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu će tokom novembra srednja maksimalna temperatura vazduha biti oko 11,1 stepeni, a srednja količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm. U Beogradu i široj okolini srednja novembarska količina padavina iznosiće oko 52 mm, navedeno je na sajtu RHMZ.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još