REŠITE DILEME: Ovo je 8 najčešćih mitova o zdravlju

Možda su vas zanimali odgovori na neka od ovih pitanja ili mislite da znate odgovore. Proverite u nastavku.

1. Vitamini u tabletama će učiniti da budete zdraviji

Vitamini zaista poboljšavaju zdravlje, međutim, kako jedna tableta ne može učiniti čudo, tako ni previše vitamina nije doboro za zdravlje. Budite umereni kada su suplementi u pitanju, dok je bolja opcija da jedete prirodno voće.

2. 8 sati sna je neophodno da biste funkcionisali kako treba

U proseku da. Međutim, nekome je dovoljno 6 sati, a nekome 9. Sve zavisi od organizma i zato osluškujte šta vam poručuje telo, a ne statistike.

3. Žuti šećer je zdraviji od belog

Razlika je u boji i nemojte misliti da ukoliko sladite žutim šećerom namirnice ne škodite svom zdravlju. Prerađen šećer izbegavajte, kada je to moguće!

4. Šećer čini da deca budu hiperaktivna

Šećer podrazumeva kalorije koje dalje utiču na povećanje energije. Šećer, ipak, ne čini da deca budu hiperaktivna, ali ih i te kako može ugojiti i učiniti da im se zubi brže pokvare.

5. Alkohol ubija moždane ćelije

Alkohol u vleikim količinama šteti organizmu na mnogo načina i stvara zavisnost. Utiče štetno na zdravlje, međutim, nije tačno da direktno uništava moždane ćelije.

6. Antibiotici ubijaju viruse

Antibiotik ne pomaže kada imate virus, jer on samo može da uništi bakterije. Antibiotike nikada ne pijte na svoju ruku i, ukoliko ih doktor prepiše, uvek uzimajte probiotike uz njih.

7. Nervne ćelije se ne mogu regenerisati

Istina je da je potpuno prirodan proces da ćelije umiru i da se rađaju nove, na nekom drugom mesto u mozgu. Sama regeneracija se ne dovodi u pitanje i nemojte se plašiti da će se ćelije oštetiti kada ste pod stresom jer to nema direktne veze jedno s drugim.

8. Mnogo čokolade stvara mitesere

Na osnovu istraživanja i ispitivanja osoba koje su kozumirale mnogo čokolade i koje nisu, utvrđeno je da pojava mitesera nema apsolutno nikakve veze.

Izvor: mogujatosama.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.