FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: "One in a milion" - Svaka devojčica sanja da se uda za princa na belom konju!

Šta da kažem, sve je bilo gala i onako baš „plavokrvno“ – od mladine raskošne venčanice, preko fancy mladoženje, pa do liste od 300 VIP zvanica, sve sa uvaženim gostima iz inostranstva. Dovoljno je samo baciti pogled na fotke i sve je jasno – ovaj će događaj svima koji su bili deo velikog dana za princa i princezu ostati večno u sećanju...

Kada je o manje srećnim&plavokrvnim reč, čini se da je aktuelna faza iznalaženja modusa za prevazilaženje stresa. Tako čitam kako pevačica Tijana Dapčević već neko vreme razmišlja da sve lepo batali i preseli se na neki vojvođanski ranč. Hoće žena da se, umesto pevanjem, bavi uzgojem domaćih životinja i obrađivanjem zemlje. Što se mene tiče, plan je fantastičan... Konstruktivan&koristan, što se baš ne bi moglo reči za hobi modne blogerke Zorane, koja po sopstvenom priznanju uživa u tome da lomi čaše. Ha, i nije ti neki posao. Ajd` ti, Zorana, čašu prvo napravi. Da je polomi, baš kao i da troši pare na patike, svako ume i može.

A jedan od načina da sebi pomognu (kao i da se, zluradi bi rekli, još jednom zapljunu u novinama) izgleda je i famozna regresija. Na put u daleku prošlost ovih su se dana tako otisnule pevačica Aleksandra Prijović, koja je sa čitaocima Starsa podelila svoja bolna sećanja na školske dane tokom kojih je bila izložena (srećom pa smo u međuvremenu za to dobili adekvatan termin) vršnjačkom nasilju i njena iskusnija koleginica Lepa Lukić, koja se podsetila svog abortusa...

Nešto u fazonu kako je žrtvovala dete zarad karijere... Pobogu, pa ti si Lepa odavno u penziji. Mogla si i nečeg malo friškijeg da se prisećaš, sigurna sam da bi se u tvom albumu moglo naći i zanimljivijih tema. Pogotovo ako se ima u vidu da smo (mi, jeli, publika&čitaoci) odavno shvatili da i bogati plaču&kupuju jeftinu konfekciju.

Stress-free/The Pursuit of Happyness koncept bio je ideja vodilja i TV voditeljki Uni Senić, koja se uhvatila u koštac sa sadašnjošću i tim poslom otisnula ni manje, ni više nego put Indije u kojoj je boravila mesec dana. Po njenim rečima, svakodnevna ustajanja u tri i celodnevna vežbanja urodila su plodom – stekla je nove prijatelje, prestala da jede meso i usavršila neke joga tehnike. Pa, bravo&svaka čast na postignućima. Una, sad možeš te fore da pokušaš da prodaš u prestonici.

Evo, na primer, supruga pevača Đanija, Slađa, prosto vapi za tom vrstom pomoći. Žena je nedavno u jednom hotelu na Konjarniku supruga na`vatala NA GOMILI i šta joj je drugo preostalo (s obzirom da nema pojma o joga tehnikama i meditacijama), nego da „kretenu jedan, ti ćeš mene da sramotiš...“ onako po starinski pretuče. Švalerka je, videvši da Slađa ima problem sa anger management(om), iskusno i u poslednji čas šmugnula glavom bez obzira.

Možda ne toliko sa besom koliko sa (be)smislom ovih dana problem ima pevačica Tanja Savić, koja se opasno bacila na planiranje redizajna sopstvene malenkosti. Ako sam dobro shvatila (verujte mi, u pitanju je složena kombinatorika) Tanja planira da za nekih 7.000 evrića izvadi SILIKONE iz usta i ugradi ih (nadam se ne iste) u grudi. Pored silikonskih radova, na dnevnom redu je i podizanje očnih kapaka. E sad, zbog čega ja (osim što je Tanja zaista mlada za sve ove intervencije) mislim da je devojka u problemu? Da budem kratka – ona s jedne strane vadi silikone (iz usta) kako bi izgledala prirodnije i pritom ih stavlja u grudi, što je, naravno u potpunoj suprotnosti sa gore navedenom težnjom mlade pevačice. Nešto između bipolarnog i šizoidnog sanjarenja, ako mene pitate. Hm, možda da prvo podigne te kapke... Ko zna, možda joj se pogled malo razbistri, a želje i planovi pojasne... U svakom slučaju, ja bih je rado podsetila da postoji i odličan donji veš, kojim se mogu postići silikonski efekti. Ne mora se baš svako malo pod nož, pogotovo kada je o rekla bih prilično neodlučnoj strukturi ličnosti, kakva je Tanjina, reč.

Uostalom, ugledaj se za početak na svoju koleginicu Katarinu (za prijatelje i kolege, Kaću) Živković. Žena lepo kad god ne zna šta bi i kud bi sa sobom i od sebe, ode u prvu KAFANU i malo popije za bolje raspoloženje. I – fino se opusti, onako baš skroz na skroz i do te mere da joj ni brus (a kamoli silikoni) više ne treba. A sutradan ima pametnija posla od razmišljanja šta bi na sebi mogla da koriguje/remontuje. Posle jedne tako burne večeri, verujem da je Kaći za sreću više nego dovoljno da se „zategne“ i malo dođe sebi.

Ili bi, recimo, Tanja mogla da poput svoje druge (nešto iskusnije) koleginice Snežane Đurišić sebe lepo POČASTI. Sneška je, kako piše Skandal, ovih dana (umesto da remontuje i rifrešuje sebe) lepo obnovila svoj vozni park.

Sličan put (u fazonu „jer ja to zaslužujem“) izabrala je i Mira Škorić, koja se počastila sa 100 kvadratnih metara stana na Vračaru. I sad je mirna – em je glava više ne boli zbog toga što ne zna kako da potroši 200 hiljada evra, em je svoja ne svome. A ne kao sirota Ava Karabatić, koja je ovih dana kao FURIJA uletela u ordinaciju jednog beogradskog plastičnog hirurga, jer joj se učinilo da je jedna bora na njenom licu vidljivija nego što to standardi „perfektno za snimanje spota“ nalažu. Ava je, poznata od ranije po svojim amplitudama raspoloženja i sopran histerijama, momentalno rasterala sve ostale (očigledno manje očajne) pacijente i nije se smirila dok joj doktor nije obećao da će biti procesuirana po prioritetnom režimu. Uf, dok sam ovo čitala nisam mogla a da se sa dozom sete ne zapitam gde se denuo stari, dobri šoping kao najjači antidepresiv. Ne tako davno, dobar par čizama mogao je da reši sve ženske probleme. Danas je, po svemu sudeći, situacija na tu temu znatno složenija...

I, eto. Tamo, vamo – stigosmo do modiranja. A na tu temu ovog puta ne znam ni sama odakle bih krenula. Gledam ovaj Svetov Modni sud i ne verujem šta vidim. Pobogu, dokle će naše celeb dame na javnim mestima da izgledaju kao da su do pre pet minuta spremale stanove za jednu crvenu. Pa pogledajte samu ovu Vesnu Rivas!! Aman, ženo, ne znam zaista kuda si ovako nakićena (sve sa tim đerdanom oko vrata) krenula, ali ovakva ne bi trebalo ni do pijace do ideš.

Slično imam da poručim i Stoji, koja sada već opasno počinje da liči na neku ubogu BESKUĆNICU u fazonu „sve svoje sa sobom nosim“ (a s obzirom da se i Stoja bacila u spisateljske vode i čisto da ne bude da se nismo razumele, red je da moto citiram i na latinskom - Omnia mea mecum porto). Srpski rečeno, Stojo, počešljaj se i obuci nešto pristojno što pre. A i ovo torbu ostavi za gym – em u tvom slučaju samo za to i može da posluži, em ti malo fiskulture ne bi škodilo.

A gore od njih dve, koje se fakat nisu preterano ni bavile svojim odevnim kombinacijama, eventualno izgledaju Andreana Čekić i koleginica joj po mikrofonu Rada Manojlović. I to upravo zbog činjenice da su se baš onako svojski potrudile da nas, svaka na svoj način, stajlingom fasciniraju i obore s nogu. Andreana je u tom smislu čak i FAKE birkinicu prošetala, a ono što me je kod nje definitivno ubilo u pojam jesu lokne rundavice, za koje sam mislila da su planetarno zaboravljene i ostavljene u osamdesetim godinama prošlog veka. Da draga, „pegla“ ove sezone nije jedini model češljanja; lokne su se vratile, ali molim te pogledaj malo o čemu se tu radi. Sasvim sigurno nije reč o ovom tvom ćilimčetu na vrh glave.

Što se Rade tiče, stajling je u skladu sa mojim očekivanjima, pa samo još malo gore od toga. A kad je vidim ovako srećnu i zadovoljnu u tom užasu od nečega što je (pretpostavljam) trebalo da bude bela, izazovna, haljina, ne mogu a da ne pomislim kako nam od Rade tek predstoje istinska NIGHTMARE modna iskušenja...

U međuvremenu, nije zgoreg da uživamo dok možemo. Ovog puta za stilski plezir su se pobrinule dve iskusne dame od stila – Irena Đurić (ex Mišović&ex manekenka), čiji je stajling, baš kao i osmeh bio i ostao neponovljiv, kao i novinarka Duška Jovanić, koja je u simbol ženstvenosti i elegancije (na „Monogram“ reviji Igora Todorovića) spojila dva uvek dobrodošla motiva – belu bluzu i tres chic crne pantalone.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.