MAREJ POKAZAO KOLIKO POŠTUJE NOVAKA: Možda ću biti prvi samo nedelju dana!

- Bio sam zaista nervozan pre finalnog meča sa Džonom Iznerom - rekao je Marej, uprkos tome što je pobedio Amerikanca u svih sedam prethodnih mečeva.

Marej će tako kao prvi teniser sveta dočekati završni ATP turnir, koji počinje 13. novembra, a Đoković će se vratiti na prvo mesto ako pobedi u svakom meču u Londonu. Đoković je bio na prvom mestu ATP liste 122 nedelje za redom.

- Možda ću na prvom mestu na ATP listi biti samo jednu nedelju, zato ću sada uživati. Mogao bih da izgubim prvo mesto na završnom turniru i da nikada više ne budem prvi. Ne znam da li mi se još sve sleglo. Osećam se drugačije nego kada sam osvojio grend slem ili olimpijska zlata – objasnio je trostruki grend slem šampion, dvostruki olimpijski pobedik i osvajač Dejvis kupa.

On je dodao da su mu mnogi teniseri čestitali na osvajanju prvog mesta.

- Ovo je bilo neverovatno putovanje do samog vrha liste - rekao je Mari, čiji je brat Džejmi u samom vrhu u konkurenciji dublova.

- Nije bilo mnogo tenisera iz Škotske, a za mnoge stvari koje smo postigli zaslužni su naši roditelji. Naša majka je teniski trener. Pomogla nam je da zaista naučimo tenis i da od malena uživamo u tenisu - zaključio je Marej.

Na najnovijoj rang listi Asocijacije teniskih profesionalaca Novak Đoković nije na vrhu prvi put posle 122 uzastopne nedelje. Tamo je sada Endi Marej, prvi put u karijeri, dok je Rodžer Federer ispao iz 10 najboljih!

Izvor: blic.rs

Pogledajte još