DRUGO VEČE SERBIA FASHION WEEK-A OBELEŽENO NEOBIČNIM KOMBINACIJAMA

Na samom otvaranju druge večeri svoje modele je predstavila kreatorka Maja Krsmanović čiju reviju otvorila poznata glumica i spisateljica Iva Štrljić. Temu „Mistika“ najbolje su opisale svečane večernje haljine sa detaljima tila i čipke uz neobične detalje, kao i korseti koji oduzimaju dah.

Zatim je usledila revija Ljiljane Vujanovićtokom koje je publika mogla da vidi urbane kombinacije, začinjene printovima kao i varijetet boja i materijala koji su privukli pažnju publike, dok je tokomdrugog bloka posebnu pažnju privukla revija dizajnerke Ane Vasiljević. Smele i ženstvene kombinacije naišle su na sjajne reakcije posetilaca, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.Kolekcija ``Limitless`` F/W 2016/2017 autorke Ane Vasiljevic svoju osnovnu inspiraciju pronalazi u delima abstraktnih ruskih modernista I avngarde 20tog veka kao I pravcima Supermatizma I Konstruktivizma gde osnovu cine geometrijski elementi, precizne veoma cesto ravne linije I ciste forme kao simboli ljudskog uticaja I vlasti nad haosom prirode.Jasne forme koje u nekim elementima podsećaju I na stroge vojne uniforme zapravo naglašavaju pročišćenost linija dok slojevitost elemenata u pomalo neobaveznom I sportskom karakteru I formi I materijala medjusobno ima za zadatak da naglasi kompleksnost teme u filozofskom smislu.Kompleksnost minimalizma prožima se kroz celu kolekciju.

Drugo veče Serbia Fashion Weeka zatvoreno je u velikom stilu, revijom Snežane Dakić.

Od trenerki, preko dnevnih do večernjih haljina iz butika “Pro Piu Grande” čije je zaštitno lice upravo poznata dizajnerkaprikazane su i nešto jednostavnije ipristupačnije kreacije publici.

U prepunoj izložbenoj sali, uz brojnu publiku i medije iz zemlje i inostranstva otvoren je zvanično i Design Week.

Već treću godinu zaredom Design Week okuplja strane i domaće autore koji predstavljaju svoje radove različitih medijuma. Ovogodišnja tema je "Overlap/Preklapanje", metoda gde od stvorenih legura i simbioza preuzimamo polje njihovog sudara kome potom oblikujemo formu i utilitarnost. Kombinujući, na prvi pogled, nespojive elemente, savremeni dizajner ujedno stvara spone između mnogih profesija, dajući nam solucije i varijacije koje nas teraju na preispitivanje ustaljenih principa i konvencija. Ove sezone, publika će imati priliku da vidi radove vrsnih umetnika kao što su:Anna Fendi, 4kao1, Nemanja Jovanović, Andreja Pavićević, Monika Mađar, Jovan Obradović, Luka Stojanović, Marko Oljača, Tanja Jeremić, Offone Tim, Luka Prstojević, Isidora Todorović, Ian Trajlov, Maša Stevanović, Play Media, Teyosh, Škola Urbanih Praksi, Njegoš Lakić, Tamara Mihajlović, Stefan Jovanović, Boomerang Stories i Dragana Krtinić.

Večeras publiku Serbia Fashion Weeka očekuju sjajni umetnici i odlična atmosfera. Imaćemo priliku da pogledamo revije Miloša Miletića, Wdress by Valentina Vidal, Ivane Garić, Dair-a iz Holandije, Sanje Bobar iz Crne Gore, Izabele Kerčan iz Hrvatske, Milice Tričković, Danijele Božić i Branka Popovića iz Holandije.

Ulaznice za Serbia Fashion Week mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa ili online putem sajta.

Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.comili www.facebook.com/serbiafashionweek.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.