Vemić i Karlović u trećem kolu AO

BEOGRAD, 23. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Dušan Vemić i njegov partner u dublu Ivo Karlović iz Hrvatske plasirali su se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto su pobedili Australijance Kejdena Hensela i Grega Džonsa sa 2:1 u setovima (3:6, 7:5, 7:5).

Vemić i Karlović će u trećem kolu igrati protiv petih nosilaca Lukaša Kubota iz Poljske i Olivera Maraha iz Austrije.

Kubot će u osmini finala u konkurenciji singlova igrati protiv trećeg nosioca Novaka Đokovića.

Vemić je rekao da je zadovoljan pripremama uoči Australijan opena, koje je obavio sa Ilijom Bozoljcem i dodao da će pokušati da odigra
sa Karlovićem što više turnira.
Otvoreno prvenstvo Australije je prvi turnir na kome Vemić učestvuje ove godine.

"Sjajno sam se pripremio, skoro da mogu ponovo da započnem singl karijeru. Pošto mi je rang slabiji (88. mesto na ATP listi u dublu), nisam bio siguran da li ću obezbediti mesto u glavnom žrebu na turnirima pre Otvorenog prvenstva Australije, tako da sam ostao u Las Vegasu i nastavio pripreme trenirajući sa Nenadom Živkovićem", rekao je Vemić.

"Ako iskoristim šanse koje mi se ukažu, ovo može biti izuzetna sezona. Samo se nadam zdravlju, a ostalo će biti po zasluzi. Pokušaću da odigram što više turnira sa Karlovićem ove sezone", dodao je on.

Vemić trenutno zauzima 88. mesto na ATP listi dublova, a najbolji plasman ostvario je 12. januara 2009. godine kada je bio na 31. mestu. U konkurenciji singlova zauzima 827. mesto.

Vemić je za reprezentaciju u Dejvis kupu igrao 29 puta i zabeležio je 20 pobeda.

Pogledajte još