Maska od jabuka briše bore

Osim što usporavaju pojavu bora i starenje, maske od ovog sočnog i ukusnog voća zahvaljujući maleinskoj kiselini štite kapilare, pospešuju mikrocirkulaciju i istovremeno čiste i dubinski hrane kožu.

* Ako želite da osvežite suvu kožu i sprečite pojavu bora pomešajte jedno žumance sa 3 kašičice narendanih jabuka. Mešavinu stavite na vlažno lice, ostavite da deluje 30 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Nakon tretmana suvi delovi tena biće mekani i dovoljno vlažni, a koža na celom licu zategnuta i baršunasto nežna.

* Za negu normalne kože izrendajte od 3 do 4 neljuštene jabuke i ostavite da odstoje na sobnoj temeperaturi 8 sati. Potom napravite obloge od jabuka na platnu od gaze i stavite na prethodno dobro očišćeno lice. Posle 20 minuta uklonite obloge i isperite lice, najpre mlakom, a zatim i hladnom vodom.

* Ukoliko imate kožu sklonu aknama, pomešajte jednu narendanu jabuku i 5 kašičica meda, stavite na prethodno očišćeno lice i ostavite da deluje 10 minuta. Potom isperite hladnom vodom. Ova maska istovremeno hrani i smiruje kožu.

Izvor: Novosti

Pogledajte još