ISPOVEST MILICE DABOVIĆ: Sestru su mi ukrali u porodištu

Teška porodična nesreća pratila je Daboviće, a Milica je po prvi put progovorila da je njenim roditeljima ukradena beba, koja je rođena nekoliko godina pre nje, a i danas ne mogu da saznaju gde je ona.

- To je bila mamina druga trudnoća. Pre toga je rodila moju sestru Jelicu 1974. godine. Dve godine kasnije imala je normalnu trudnoću, devet meseci je iznela bez problema i samo su joj nakon porođaja lekari rekli da je beba rođena mrtva. Nikada nije tu bebu uzela u naručje, zbog čega se i danas pita gde je to dete nestalo. Tata je insistirao da uzme to dete, da ga vidi, ali mu oni to nikada nisu dozvolili, jer su rekli da su takva pravila bolnice. U to vreme bilo je mnogo afera sa kradenom decom, bebe su prodavali, ali šta mi možemo osim da se pitamo šta je bilo s njom. To se desilo pre tačno 40 godina. Mami je samo rečeno da je beba umrla, bez ikakvog obrazloženja zbog čega se to dogodilo - rekla je Dabovićeva za Srpski telegraf.

Ona je otkrila da njeni roditelji nisu tužili bolnicu, jer je cela stvar bila veliki šok za njih. Njenoj majci trebalo je 6 godina da se oporavi, kada je donela na svet Milicu.

- I dalje se pitam da li negde imam sestru, kako je, ali dobro je da je nas četvoro živo i zdravo, hvala Bogu na tome. Mama je i dalje sanja svake noći, sestra je trebalo da se zove Danica. Zbog toga događaja mama je mene, Marka i Anu rodila na Cetinju, porodio ju je porodični prijatelj i sve je naravno bilo u redu - rekla je Milica.

Izvor: Srpski telegraf

Pogledajte još