NATAŠA MILJKOVIĆ: Najvažnije mi je da sina naučim da bude human i nesebično poklanja

- Moj sedmogodišnji sin i ja redovno doniramo njegove igračke deci bez roditelja. Prvi put, nije mogao da se odrekne ni jedne. Tek posle nekoliko sati pregovaranja, i njegovog gutanja knedli, napunili smo kesu. U trenutku primopredaje igračaka, moj sin je osetio da je odjednom odrastao, a ja da će nam svaki sledeći put ovaj posao biti sve lakši. Jednoga dana, umesto igračaka, poklanjaće veće i važnije stvari - ovako je Nataša Miljković, naša poznata voditeljka opisala svoj trenutno najvažniji zadatak – da svog sina nauči da bude human i nesebično poklanja.

Ona je u video intervjuu, snimljenom u okviru zajedničke kampanje UNICEF-a i magazina WANNABE "WannaGive - jer je tuđa sreća i moja sreća", objasnila zbog čega je važno davati.

- Kada dajemo možemo da promenimo nečiju sliku o ljudima, kao sebičnimа, zatvorenimа i udaljenimа. Tako pravimo male promene, a mnogo malih promena znači jedan bolji svet - istakla je Nataša.

Ovaj iskreni intervju jedan je od brojnih koji su snimljeni u okviru pomenute kampanje, pokrenute sa ciljem promovisanja humanosti i važnosti redovnog mesečnog doniranja kroz Klub prijatelja UNICEF-a.

- Posebno je važno da pažnju i pomoć usmerimo ka najmlađima. Tako menjamo njihovu sliku o svetu u kojem žive“, istakla je Nataša u i dodala da kada pomažemo deci, menjamo čitav njihov život i ublažavamo razočaranost sa kojom možda u tom trenutku odrastaju.

Poznata voditeljka istakla je i da veruje da smo mi, kao nacija, dobri ljudi. Daleko bolji, kako kaže, nego što to možemo da pročitamo u novinama.

- Jedan čovek iz Leskovca je od svog kioska napravio javnu kuhinju. Drugi čovek, po zabitima u Srbiji nosi lekove i pomaže starima. Skoro sam pročitala i da je jedan mladi nezaposleni doktor, rešio da besplatno leči stare ljude. Kad vidim takve priče, shvatim da mi jesmo dobri. I dalje ima lepih vesti i humanih ljudi - zaključuje voditeljka.

UNICEF u Srbiji i WANNABE magazin su, na Međunarodni dan humanosti, pokrenuli zajedničku kampanju "WannaGive – jer je tuđa sreća i moja sreća" s ciljem promovisanja humanosti i lepote davanja. Kampanjom počinje i obeležavanje 70 godina postojanja UNICEF-a. Tokom nje ambasadori UNICEF-a i poznati glumci, muzičari i TV lica, poput Aleksandra Radojičića, Jelene Gavrilović, Tamare Krcunović, Bojana Perića i brojnih drugih, govoriće, kroz seriju video intervjua, o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Ukolikoi vi želite da podržite UNICEF kroz redovne mesečne donacije i priključite se brzo rastućem Klubu prijatelja ove organizacije, pošaljite SMS sa sadržajem "100" ili "200" na broj 9656 (za korisnikeTelekom i Telenor mreže). Detaljnije o Klubu prijatelja UNICEF-a pročitajte OVDE.

Celu Natašinu priču pogledajte u video klipu ispod.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.