FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Anabela ima 3 u 1 - ljubav, prijatelja i turističkog vodiča!

Za početak vest da je Anabela Atijas ovih dana, nakon što je „ranije puno slušala o njoj“, konačno po prvi put i to svojim očima mogla da vidi Veneciju! Ma, lepota, divota&grande bellezza. Naravno, podjednako je oduševljena onim što je tokom nedelju dana uspela da vidi, koliko i zahvalna suprugu Andreju, koji joj je ovog puta (osim što je od ranije ljubav njenog života i najbolji prijatelj) bio još i turistički vodič bez premca.

Ništa manje DELIRIOUS/ushićena do neba i nazad rekla bih nije ni manekenka Sofija Milošević, koja je sa dečkom Ademom Ljajićem premijerno uživala na Sejšelima, a razloga za tugu&blues sasvim sigurno nema ni glumica Anđelka Prpić, za čiji je zadovoljan „od uva do uva“ osmeh na licu i po povratku u Beograd, zaslužan kratak predah na Mauricijusu.

Šta reći, divno je što su ove dame odlučile da (nakon svih muka oko pakovanja, transporta iz tačke A u tačku B, razgledanja turističkih atrakcija, brčkanja u tamo nekim toplim morima, šopinga, a potom povratka i raspakivanja kofera) nesebično sa nama podele sva ta predivna iskustva i poneku fotku. Tačno ne moram uopšte ni da menjam geografsku širinu i dužinu koliko mi je dobro ovako ušuškanoj u sva ta njihova predivna iskustva.

Uostalom, ni glumica Mirka Vasiljević nije morala da se pomera iz Beograda kako bi rasterala OBLAKE. Prema pisanju medija, ona je (sve sa stesanom linijom i u full izdanju od glave do pete), nakon osam godina čekićanja, čekala&dočekala da je njen nevenčani suprug Vujadin Savić konačno zaprosi.

Rekla bih da je u sličnom „sunce sija, nigde oblačka“ raspoloženju i pevačica Jadranka Barjaktarović, koja je „u srećnoj vezi i ljubavi“ (sa izvesnim Mikijem, ako sam ja to sve dobro shvatila) i čekajući dan kada će se prošetati u belom provela poslednjih 11 godina. I nije se smorila. Pa, kako sad da čoveku ne bude toplo (bar oko srca ako su već noge neprijatno i prilično dosadno ledene) kad ovako nešto romantično pročita.

A postoje i neke druge, ništa manje ozbiljne ljubavi i veze. Evo, recimo, mene je baš dirnula izjava Suzane Mančić kako „voli svoje bore i svoj STOMAČIĆ“, kao i da je (nepopravljiv romantik, kakva je po sopstvenom priznanju) uvek spremna za brak i šetnju u (doduše ne baš vančanici), ali nečem belom svakako. Ruku na srce, mene Suzi (optimista neviđenih razmera i žena nepresušne energije) uvek oraspoloži. Ma daj, dovoljno je samo da je zamislim kako milki svoje bore, maštajući o tome kako je Simica prosi, pa da mi u životu bar na tren bude potaman&super fun.

A sve i da Suzana zakaže, u rezervi je uvek Neda Ukraden da uskoči i spase stvar. Evo čitam (i tešim se kako sam još suviše mlada za tu vrstu poduhvata) da u sedmoj deceniji svako jutro radi sklekove i trbušnjake. Kako dalje kaže, ne mari za savete dermatologa i raduje se svakoj bori. Naravno, zli jezici će sad jedva dočekati da kažu kako je Neda davnih dana sve dermatologe ovog sveta trampila za jednog dobrog i pouzdanog plastičara, te joj je i svaka nova bora tek još jedan u nizu divnih povoda za druženje sa njim. No, ja ovog puta eto baš neću da otvaram ta vrata. Umesto toga, biram da kroz ružičaste naočare vidim samo srećnu i sa sobom zadovoljnu gospođu Ukraden.

Baš kao što neću (poput onih zluradih, naravno) pući od smeha zbog izjave glumice Lidije Vukićević da u kupatilu gleda samo Fashion TV. Jer, oni bi (na zlurade mislim) ovo prokomentarisali rečima kako bi se i da je kroz prozor u komšiluku povremeno bacila pogled na ovaj najpoznatiji modni kanal sasvim sigurno za sve ove godine na njenom stajlingu nešto od viđenog već zapatilo. Ovako KONZERVIRANA do poslednje lokne, Lidija bi njih (ne mene, već samo te zle jezike) eventualno mogla da ubedi da povremeno baci pogled na History Channel...

Velika devojčica kakva jesam, tokom prethodnih godina sam naučila da neke od nas tuđa sreća baš i ne može bogzna kako da ogreje. O srećida i ne govorim. O da, ima nas, je li, raznih&različitih. Hiljadu je cvetova, to već svi znamo. E, pa da ne bude kako su oni uvek gladni tuđe nesreće i DRAME ostali uskraćeni za malo pažnje i topline, evo i dve vesti iz „bilo, ne ponovilo se“ sektora. Ovog puta za njih su zaslužni Branislav Lečić i njegova do pre neki dan supruga Nina. Onako džentlmenski (ipak je on stara škola), Leka se, nakon što su se „lagano udaljili i gotovo neprimetno otuđili“, a potom i kulturno potpisali sve potrebne papire za razvod, iselio iz zajedničkog stana i otišao u podstanare. Nije vam dovoljno drame i još se mrznete?

U tom slučaju, vreme je za tešku artiljeriju – lezbo skandal u kom su se obrele prvo dve poznate dame – Marija Šerifovič i Elena Karić, a potom i treća - pevačicina majka Verica, kada je za ovu „zabranjenu“ ljubav saznala. Što se Eleninog supruga Jugoslava (od Karića, naravno) tiče, on čovek (ako sam dobro shvatila njegovu poruku objavljenu na Instagramu) bira da veruje u ljubav. I Terminatorka ga u tome podržava. Ljubav će pobediti i neka crknu dušmani!!

A za one koje ni tuđa sreća, baš kao ni nesreća nije uspela da zgreje, na raspolaganju ostaje još samo stara, dobra bunda – nerc, zec, polarna lisica, astragan... . OK, možda bi Kristi Tarlington stvarno kako je u nekoliko navrata izjavila, „pre ulicom išla golišava nego što bi na sebe stavila krzno“, no ima i onih koji se sa njom baš i ne bi složili. Praznik za sve KRZNAŠICE upriličen je nedavno tokom jubilarne (XL) Beogradske nedelje mode. U pitanju je, a kakva ako ne „čupava“, revija brenda Inverno Caldo, na kojoj je krzna (osim na pisti) bilo na sve strane. Ne mogu a da ne primetim da su posebno impresivne primerke to veče prošetale pevačica&taze majka Seka Aleksić, zatim Tamara de Karić (supruga Simona od loze Karića), kao i mlada Anastasija Ražnatović.

Za par rukava kraće „prsluk“ izdanje bile su zaslužne koleginice Ilda Šaulić i Zorica Brunclik, dok se Maja Odžaklijevska (nikako da se naviknem na njeno blond izdanje) odlučila za less is more krznenu stolu. Što se „Brenine snajke to be“ Aleksandre Prijović tiče, ne znam da li ju je kamera uhvatila dok se na trenutak rashlađivala ili (daleko bilo) ova sirota devojka još sebi nije obezbedila jedan krzneni primerak. Ako je ovo drugo u pitanju, apelujem na Živojinović family da nepravdu pod hitno ispravi. Pa nije Prija, što bi naš narod rekao, tikva bez korena, pa da se ovako sramoti među FULL skockanim damama. Ako ništa drugo, mogao bi Filip da je časti jednim super trendy papučama od krzna. Jer, ako u njima mogu da paradiraju belosvetske trendseterke Rijana i Kendal Džener, a odnedavno i naša Marina Tucaković (i to sve sa mrežastim čarapama u kombinaciji), može vala i Prija...

No, da se ja vratim na BG nedelju modiranja. Vidim da su neke dame u zimu zakoračile sa šeširom na glavi. Kao ideja, elegantno.

Ali u realizaciji, bar kada su glumice Katarina Radivojević i Jelena Gavrilović u pitanju, miljama daleko od toga. Za početak valja podsetiti da nije baš svaka glava za šešir stvorena, a potom da u ovom konkretnom slučaju dodam kako izabrani modeli našim curkama stoje otprilike podjednako dobro koliko i Savi Miloševiću brkovi i bradica. Nikako. Možda bi sve ispalo znatno bolje da im je neko prethodno dao dobronameran savet kako je za uspeh u ovom naumu (šešer na glavi = dama) poželjno izabrati pravi oblik i veličinu.

Ovako... Gledaću da što pre viđeno dilitujem iz sećanja, baš kao što je to slučaj i sa, malo je reći nesrećnom, odevnom kombinacijom Sare Jovanović. Što se fashion izdanja novinarke Olivere Kovačević tiče, umesto komentara – apel. Trk` nazad u televizor, tamo si mnogo bolje skockana.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.