Poraz od Austrije za kraj

LINC, 23. januara 2010. (Beta) - Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Austriji pošto je u Lincu izgubila od domaće selekcije sa 31:37 (18:15), u utakmici trećeg kola Grupe B.

U ekipi Srbije najefikasniji je bio Žarko Šešum sa osam golova, Nenad Vučković postigao je sedam, dok su po četiri dodali Aleksandar Stojanović i Momir Ilić.

Najbolji u domaćoj ekipi bio je Viktor Silađi sa devet golova, a osam je postigao Robert Veber.

U drugoj utakmici Grupe B večeras igraju Danska i Island.

Reprezentacija Danske ima četiri boda i pre poslednjeg kola je obezbedila plasman u drugo kolo, Austrija sada ima tri, Island dva, a Srbija jedan bod.

Prve tri ekipe iz svake grupe plasiraće se u drugo kolo turnira, a selekcije iz Grupe B igraće sa ekipama iz Grupe A, u kojoj se takmiče Hrvatska, Norveška, Rusija i Ukrajina.

Rukometaši Srbije su dobro počeli utakmicu, brzom igrom poveli sa 4:0 i održavali visoku prednost. Austrijanci su se sredinom poluvremena oslobodili pritiska, a "proradili" su Veber i Silađi i smanjili zaostatak.

Pri vođstvu od 11:9 rukometaši Srbije imali su dva igrača manje, pa je domaćin u 24. minutu izjednačio na 11:11.

Ubrzo je i Srbija imala dva igrača više, ali izabranici Seada Hasanefendića nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost na terenu, najviše zahvaljujući rezervnom golmanu Tomasu Baueru koji je u tim trenucima bio nesavladiv sa sedam odbrana.

Nakon toga igralo se "gol za gol", ali se u završnici razigrao Vučković i vratio prednost od tri gola na poluvremenu (18:15).

Rukometaši Srbije su u drugom poluvremenu igrali veoma loše. Na početku deonice domaći su izjednačili na 20:20 i nakon toga uspeli da iskoriste slabu igru u napadu Srbije, pogotovo sa igračem više.

Austrija je prvi put na meču povela u 44. minutu golom Silađija iz sedmerca, a zatim su domaći serijom od 5:0 poveli sa 29:24. U završnici meča domaći su potpuno nadigrali selekciju Srbije i do kraja uvećavali prednost.

(old_image)Selektor rukometne reprezentacije Srbije Sead Hasanefendić izjavio je danas posle poraza od Austrije da je učinak njegovog tima na Evropskom prvenstvu veoma razočaravajući, a da će se planovi znati po povratku u Beograd.

"Počeli smo dobro, odlično, ali ulaskom drugog golmana Tomasa Bauera sve se promenilo. Naše emocije su sada uzdrmane. Mislim da smo krenuli na utakmicu sa velikom željom", rekao je Hasanefendić na konferenciji za novinare u Lincu.

Prema njegovim rečima, u drugom poluvremenu ekipa je počela drugačije da igra i Austrija se vratila u meč.

"Jako razočaravajući učinak. Nama je cilj bio da izađemo sa takmičenja sa jednom pozitivnom energijom, da svi budu zadovoljni. To nismo učinili", rekao je Hasanefendić.

On je dodao da je ekipa imala "jako bledi utisak u prve dve utakmice i u drugom poluvremenu protiv Islanda".

Na pitanje kakvi su dalji planovi stručnog štaba, on je odgovorio:

"Planovi su da idemo do Beograda, da analiziramo, pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje".

Desni bek reprezentacije Aleksandar Stojanović naglasio je da nije imao problema niti sa protivničkim golmanom, niti u igri.

"Mi smo igrali odlično prvih 15 minuta. Posle nismo imali rešenja za njihovu odbranu i golmana Bauera", rekao je Stojanović.

Selektor Austrije Dagur Sigurdson je istakao da je verovao da njegova ekipa može da se plasira u drugi krug na EP.

"Verovali smo i znali smo da će biti teško. Ovo je bila odlična utakmica za nas i čestitam svim igračima", rekao je Sigurdson.

Jedan od najboljih igrača meča sa Austrijom, Nenad Vučković, nije znao šta da kaže posle meča.

"Jako mi je teško. Ako nešto budem rekao, možda i ne mislim tako... Život ide dalje... Gledaćemo da ovo zaboravimo što pre i da se okrenemo nekim novim pripremama, ...kvalifikacijama koje nas čekaju za Svetsko prvenstvo", rekao je Vučković agenciji Beta.

Reprezentativac Srbije Momir Iić je naglasio da je prvo poluvreme bilo u redu, a da ne zna šta se potom dogodilo.

"Odigrali smo taktički veoma loše, nismo radili stvari koje smo radili u prvom poluvremenu. Oni su zasluženo pobedili i ja im čestitam. Šta da kažem, teško mi je što ne idemo u drugi krug. To je ponižavajuće... Kao igrač ne mogu da podnesem poraz, a ne to što ne idemo u drugi krug ", rekao je Ilić agenciji Beta.

Pivotmen Alem Toskić ocenio je da Srbija zaslužemo ide kući, jer na šampionatu ništa nije pokazala.

"Idemo kući, razočarani pruženim na prvenstvu. Austrija je bila bolja i zaslužemo ide dalje. Mi ništa nismo pokazali", rekao je Toskić agenciji Beta.

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum istakao je da je ekipa mislila da može da se izvuče u poslednjem meču.

"Dobro smo počeli, ali ponovile su nam se greške iz prethodnih utakmica. Oni su bili motivisani, mi nismo mogli da ih ispratimo. Ja lično osećam da je ovo neuspeh, jer smo 'na papiru' bolji od Austrije, ali to to nismo pokazali i idemo kući", rekao je Šešum agenciji Beta.

Pogledajte još