ZAVRŠNICA SERBIA FASHION WEEKA KRUNISANA GLAMUROZNOM DODELOM NAGRADA - SERBIA FASHION AWARDS

Glamur, prelepi ambijent Ambasade, klasična muzika, opera i prava svečana atmosfera krasili su završno veče Nacionalne nedelje mode. Nagrade su dodeljene u 11 različitih kategorija, a ceremoniju su vodili Boško Jakovljević i Snežana Dakić.

Među zvanicama našle su se mnoge poznate ličnosti iz sveta mode, filma, sporta, muzike, kao i poznata lica sa malih ekrana – voditeljka Suzana Mančić, Nikola Rađen, Sanja Marinković, Vesna de Vinča, vlasnica kompanije Miss Srbija, Duška Jovanić, urednica srpskog idanja magazina "Elle", Jelena Ivanović, manekenka i vlasnica modne agencije Model Scouting Office i mnogi drugi.

Žiri su činili modni stručnjaci među kojima su bili Ana Fendi, kao počasni član, predsednik žirija Donald Potard, svetski modni guru i nekadašnji generalni direktor modne kuće Jean Paul Gauliter, Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka, Eymeric Francois, član institucije Visoke mode Francuske, Branko Popović, direktor Fashion Clash festivala iz Mastrihta i Rocco Gaglioti, vlasnik televizijske kuće iz Los Anđelesa.

Nagradu za najbolju nacionalnu mušku kolekciju Vasiliju Kovačevu uručili su Donald Potard i Nikola Rađen, dok su nagradu za najbolju žensku kolekciju počasna gošća Serbia Fashion Weeka, Ana Fendi i glumica Branka Veselinović dodelile Mladenu Milivojeviću Baronu.

Nagradu za najbolju internacionalnu kolekciju dobila je Catch Michelle, a nagradu su uručili voditeljka Sanja Marinković i novinar William Arlotti. Dizajnerka u usponu, Nevena Ivanović dobila je nagradu za najtalentovanijeg dizajnera u okviru takmičenja Fashion Talent Design Competition koju je dodelio Eymeric Francois, dok je za najperspektivnijeg mladog dizajnera nagradu dobila Ljiljana Vujanović. Za najtalentovanijeg evropskog modnog dizajnera nagradu su dobile Marina Smalyugova i Viktorija Tacheva.

U žestokoj konkurenciji za najboljeg ženskog i muškog modela titule su poneli Marija Žeželj i Dragan Cvetković. Poznata platforma Madmood Milano nagradu je dodelila našoj dizajnerki, Milici Tričković. Za podršku modi i Serbia Fashion Weeku, Spirit award, kao odličan saradnik Srpske nedelje mode, dobila je pekara "Kao nekad".

Poslednju nagradu, ujedno i specijalnu nagradu koja je dodeljena od strane predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i predsednice Serbia Fashion Weeka, Svetlane Horvat, za životni uspeh i veliki doprinos svetskoj modi dobila je Ana Fendi, koja se zahvalila uz dirljiv govor.

Svaki od nagrađenih dobio je gromoglasan aplauz publike, zahvalio se na saradnji i gostoprimstvu tokom Serbia Fashion Weeka i sa sigurnošću izjavio da će im Serbia Fashion Week doneti nova iskustva i angažmane u narednom periodu.

Pogledajte još