U Turiji spemaju rekord za Ginisa

NOVI SAD, 24. januara 2010. (Beta) - Na ovogodišnjoj Kobasicijadi u Turiji ponovo će biti napravljena najduža sirova svinjska kobasica na svetu, duga 2.026 metara, rečeno je agenciji Beta u Organizacionom odboru.

Kobasicijada, 26. po redu, ove godine će biti održana od 5. do 7. februara, što je ranije nego inače. Organizatori su odlučili da termin pomere unapred, zbog nastupajućeg uskršnjeg posta.

Kobasicijada se ranije tradicionalno održavala poslednjeg vikenda u februaru, što je znalo da izazove i bes pojedinih sveštenika i vladika Srpske pravoslavne crkve, upravo zbog toga što je manifestacija "padala" u vreme uskršnjeg posta.

Vladika bački Irinej je 2004. godine "anatemisao" organizatore Kobasicijade i naložio da za vreme manifestacije u Turiji zvone "mrtvačka zvona" na svakih 15 minuta. U Turiji se za tri dana Kobasicijade okupi više desetina hiljada građana. Poslednjih godina manifestacija ima i internacionalni karakter, jer dolaze gosti iz sve udaljenijih krajeva sveta i u sve većem broju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.