Miran protest veterana u Valjevu

VALJEVO, 24. januara 2010. (Beta) - Stotinak bivših vojnih rezervista u nedelju je mirno protestovalo u Valjevu zahtevajući isplatu dnevnica iz 1999. godine, vraćanje invalidnina na pređašnji nivo pre umanjenja za 25 odsto, donošenje zakona o učesnicima ratova na prostorima bivše SFRJ i davanje boračkih stanova njihovim korisnicima iz sadašnjeg zakupa u trajno vlasništvo.

Rezervisti su se okupili na Železničkoj stanici ali je nisu blokirali zbog prisustva policije, koja je obezbeđivala i prugu Beograd-Bar. Potom su krenuli u protestnu šetnju gradskim ulicama do zgrade Gradske skupštine.

Vođa protesta Ljubomir Bradić kazao je da je rezervisti ne žele sukobe sa policijom, a ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću zamerio je da je "naredio batinanje naroda". "Vaša partija (SPS), gospodine Dačiću, nas je vodila u rat, a sada naređujete batinanje građana. Svoje 'koferče' ćete morati da otvorite kad tad", poručio je Bradić ministru Dačiću.

Novi protestni skup valjevskih bivših vojnih rezervista zakazan je za iduću nedelju, takođe u podne na Železničkoj stanici.

Pogledajte još