OTKRIVENO! Zašto žene stenju tokom seksa?

Zašto su žene glasne tokom seksa? Na to pitanje su pokušali da odgovore i naučnici, koji su još 2011. godine otpočeli istraživanje na tu temu. Tokom studije ispitali su 71 ženu starosti od 18 do 48 godina i pitali ih o "zvucima" koje ispuštaju tokom seksa.

Otkrili su da većina njih proizvodi zvukove u krevetu, a pojedine to čine i kad ne doživljavaju orgazam. Njih 66 je priznalo da stenju kako bi ubrzali partnerov orgazam, dok 87 odsto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

- Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca - zaključili su istraživači.

Osim toga, dodaju kako žene ubacuju "zvuke" kako bi smanjili "dosadu" u krevetu, piše "Express".

Međutim, naučnici nisu otkrili da li žene stenju samo zbog i za muškarce.

- Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali popularna je ideja da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom - kaže Kristen Mark sa Univerziteta Indiana.

Zato, stenjanje je poprilično mudra strategija glumljenja orgazma, ali zapravo nema ništa mudro u tome.

- Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očito nije tako - kaže tzv. seksualna nastavnica Peti Brizben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad žele da prikriju ono što nije kako bi se pre završilo.

Izvor: Alo!

Pogledajte još