Proslava 36. rođendana Novosadskog pozorišta

NOVI SAD, 24. januara 2010. (Beta) - Novosadsko pozorište (Ujvideki sinhaz) 27. januara proslaviće svoj 36. rođendan i toga dana tradicionalno će "sahraniti" predstavu koja se skida sa repertoara.

"Ove godine u kulise pozorišne istorije šaljemo (predstavu) 'Iza kulisa'", navodi se u saopštenju Novosadskog pozorišta, koje svoje predstave igra na mađarskom jeziku, uz simultani prevod na srpski.

"Bude to urnebesna sahrana, valjda jedina vesela sahrana na ovom svetu", piše u saopštenju. Komediju "Iza kulisa" po tekstu Majkla Frejna režirao je Zoltan Puškaš. Reč je o komadu u kojem, zahvaljujući dvostranoj scenografiji, publika može da prati šta se tokom predstave događa iza scene, kakvi su odnosi između glumaca, ko je s kim, "a ko s kim petlja nešto tajno."

Novosadsko pozorište ima u proseku pet premijera po sezoni a isto toliko predstava prenese iz prethodne u narednu sezonu. Na repertoaru ima drame, vodvilje, operete, tragikomedije, mjuzikle, iz pera mađarskih, vojvođanskih i svetskih klasika, ali na scenu se postavljaju i savremeni dramski pisci.

Pogledajte još