LAGUNA PREDSTAVLJA: "Uhvati zvezdu padalicu" - Dragoslav Mihailović

Pripovetka "Četrdeset i tri godine" prvi put se nalazi pred čitaocima.

- U romanima i pripovetkama Dragoslava Mihailovića do uzvišenosti, do tragičnog osećanja života dolazi se sasvim prirodno, ne navođenjem apriornih argumenata izuzetnosti, nego opisom i dramatizacijom običnog, samog, gotovo anonimnog ljudskog postojanja koje u pripovednom činu dobija smisao, opštu važnost i izuzetnu umetničku vrednost - navodi Mihajlo Pantić.

- U književnosti postoji nešto što je univerzalno, što možemo označiti kao skup svih načina na koje se može slikati ljudska sudbina, složen skup kojeg posreduje tradicija u koju se upisuje svaki istinski značajan pisac. Dragoslav Mihailović se u tu tradiciju uključuje i postaje njen važan deo - kaže Radivoje Mikić.

Dragoslav Mihailović je srpski književnik, redovni član SANU, dobitnik mnogih književnih nagrada i priznanja, čija su dela prevođena na više evropskih jezika. Rođen u Ćupriji, studirao jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sa dvadeset godina je bio uhapšen i poslat na Goli otok. Izabrana dela su mu štampana dva puta. Živi u Beogradu.

Knjigu "Uhvati zvezdu padalicu" možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte još