Šutanovac:Integracija u različite sisteme rešava probleme

BEOGRAD, 24. januara 2010. (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je "u ovom trenutku" NATO program Partnerstvo za mir "prava mera" i da Srbija mora da nađe način da se integriše u različite sisteme, od regionalnih do evropskih i globalnih.

"Samo na taj način će se stabilizovati i odnosi u regionu, ali i definitivno staviti tačka na određene izazove koje sad imamo", rekao je Šutanovac za Blic od ponedeljka.

On je dodao da bi ozbiljna analiza o efektima učlanjenja u jednu organizaciju koja okuplja najrazvijeniji deo savremenog sveta (NATO) tek trebalo da bude izrađena i to na osnovu preciznih podataka o životnom standardu, ekonomskom prosperitetu, stanju privrede, stranim ulaganjima, zdravstvu, školstvu...

"Posle dugo pripremane političke kampanje jedne opozicione stranke, podržane od 'intelektualaca', ne vide se racionalni razlozi za kritiku. Lično sam očekivao mnogo argumentovaniji nastup evroskeptika, a sve se svelo na skromnu analizu prošlosti bez ikakve samokritike", rekao je Šutanovac.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.