Za ponedeljak, 25. januar 2010.

BEOGRAD, 25. januara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno ustoličenju novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja.

BLIC - U "Srce mi je puno zbog toliko mladih u crkvi", list prenosi reči patrijarha Irineja posle ustoličenja. Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac kaže u intervjuu: "Dogodine u ovo doba bez služenja vojnog roka". O istraživanju ministarstva pravde Srbije u "Svakom drugom ubici kazna ispod zakonskog minimuma".

VEČERNJE NOVOSTI - Novi patrijarh Irinej o izboru u "Gospod je odlučio!" U "Potera za Šarićima" list piše da je crnogorska policija pretresla kuće pljevaljske braće osumnjičene za šverc kokaina. Pod naslovom "Što dalje od zajma" list piše da olako zaduživanje građana nosi opasnosti.

DANAS - O ustoličenju patrijarha Irineja u "Očuvanje Kosova najsvetiji zadatak crkve". Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže u intervjuu: "I vlasnik Luke Beograd moraće da plati zemljište". List piše i "Peticija za rehabilitaciju generala Trifunovića".

POLITIKA - Predsednik Odbora za istok nemačke privrede Glaus Mangold kaže u intervjuu: "Srbija ostaje zanimljivo mesto za nemačke investicije". O zahtevima za manju dostupnost vesti na internetu u "Rampa na internet kiosku".

PRES - "Patrijarh Irinej ne menja liturgiju, ni stari kalendar", o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Povodom raspisivanja crvene poternice za Darkom Šarićem u "Milo hapsi Šarića i isporučuje ga Srbiji?!" Pod naslovom "Policija odbija poslušnost" list piše da je premijer Mirko Cvetković naložio MUP-u da spreči blokadu puteva.

aza/dar

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.