Đoković među osam najboljih

BEOGRAD, 25. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je u osmini finala savladao Poljaka Lukaša Kubota sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 7:5.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je u osmini finala savladao Poljaka Lukaša Kubota sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 7:5.

Najbolje rangirani srpski teniser u četvrtfinalu će igrati protiv pobednika meča Žo Vilfred Conga (Francuska) - Nikolas Almagro (Španija).

Noćašnji meč Đokovića i Kubota trajao je 115 minuta, a Poljak je samo u trećem setu pružio snažan otpor srpskom teniseru.

Đoković je u sva tri seta ima po dva brejka, ali je u trećem i Kubot jednom uspeo da oduzme servis protivniku.

Poljak je u petom setu veoma dobro parirao Đokoviću do rezultata 5:5, ali je srpski teniser u 12. gemu iskoristio treću meč loptu i plasirao se među osam najboljih u Melburnu.

Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojom igrom u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije, pogotovo u prva dva seta u kojima je Poljaku Lukašu Kubotu dozvolio da osvoji ukupno samo tri gema.

"Kada pogledate žreb, može da se kaže da sam verovatno dobio pravog protivnika u ovoj fazi turnira. Ipak, nije bilo potcenjivanja, jer sam prošle godine igrao protiv Kubota u finalu turnira u Beogradu. Znao sam da je dobar i od početka sam igrao najbolje što umem", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

"U prva dva seta sam dominirao na terenu, a zatim je on podigao svoj nivo igre. Zato je treći set trajao duže. Veoma sam srećan kako sam igrao danas", dodao je on.

Srpski teniser kazao je i da je posebno zadovoljan kako je servirao protiv Kubota.

"Danas me je odlično služio servis, bolje nego prethodnih dana. Imao sam bolji procenat osvojenih poena posle prvog servisa. To su relativno laki poena, nakon kojih sam sticao veliku prednost", rekao je Đoković.

On je izjavio i da su mu uvodni mečevi na turniru u Melburnu, na neki način, bili zamena za pripreme za novu sezonu.

"Do početka ovog turnira, nisam imao zvanične mečeve u 2010. Zato su mi mečevi u uvodnim fazama bili veliki izazov. Do Melburna nisam igrao gotovo mesec i po dana. Zadovoljan sam kako mi ide, podloga odgovara mom stilu igre i zaista se radujem predstojećim izazovima", rekao je srpski teniser.

Đokovića u četvrtfinalu čeka pobednik meča između Francuza Žoa Vilfreda Conge i Španca Nikolasa Almagra.

"Ne sećam se kada sam poslednji put igrao protiv Almagra. Znam da imaodličan servis i forhend. Specijalnost su mu mečevi na šljaci, ali igra dobro i na tvrdoj podlozi. Sa druge strane, protiv Žoa sam često igrao u poslednje dve godine. Najveći meč je bilo finale u Melburnu pre dve godine. Mnogo je napredovao od tada", zaključio je Đoković.

Pogledajte još