VLADO GEORGIEV STAVIO TAČKU NA SPEKULACIJE: Ugovor sam dostavio - Švajcarci se izvinili!

Oni su, navodno, preneli tekst iz neimenovanih švajcarskih medija, koji tvrde da je Savezna poreska uprava odlučila da u ovom slučaju pruži službenu pomoć organima vlasti i odluku je objavila u utorak u tamošnjem saveznom listu. Ipak, nema konkretnih navoda zbog čega se muzičar sumnjiči.

O čemu se zapravo radi, rekao je sam Vlado Georgiev, uz konstataciju da bi isto rekao i drugim novinarima, da su ga samo pozvali i pitali.

- Države Švajcarska i Srbija imaju potpisan ugovor o izbegavanju duplog oporezivanja - natenane je Vlado ispričao za "Novosti".

- A šta je zapravo bilo? Pre dve godine sam imao nastup u Cirihu, pa su me nedavno zvali odande da im dostavim taj ugovor, kako bih izbegao duplo oporezivanje. Tražili su papir jer se, u međuvremenu, promenio vlasnik kluba, i to ne samo meni, nego svima koji su nastupali tamo u tom periodu.

Georgiev tvrdi da im je poslao urednu dokumentaciju u Cirih i potom dobio potvrdno pismo, uz izvinjenje na smetnji, koje je novinarima ponudio na uvid. Na pitanje kako je sve dospelo u švajcarske medije, Vlado je odgovorio:

- Tako što su Švajcarci to upitno pismo koje su mi poslali prvo morali da objave na nekom portalu koji je njihov "Službeni glasnik".

Ne krije Georgiev svoje statuse na društvenim mrežama, a prekjuče je proveo ceo dan "tvitujući" na račun tekstova koji su o njemu objavljeni oko navodne utaje poreza u Švajcarskoj. Počeo je žaljenjem što su mu pokvarili divan dan, a potom je napisao:

- Prošli put mi je bratanica bila 'riba', sad sam utajio porez u Švajcarskoj. Da sebe ne poznajem, pitao bih se kakav je to čovek.

Ubrzo je počeo da ređa stihove u kojima pominje šlic, plaćen tekst uz reklamu za keks, spinove, laži, starlete, rubrike o zdravlju, reklame za tablete...

Izvor: Novosti

Pogledajte još