BAJAGA I PLAVI ORKESTAR U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Evo ko će još svirati u Beogradu pred doček!

Zagrevanje za doček Nove godine počeće 29. decembra na Savskoj promenadi kada će nastupiti Tropiko bend, Kiki Lesandrić i Piloti.

- Već dan kasnije na Trgu Nikole Pašića, ispred zdanja Narodne skupštine, posetioce će zabavljati Aca Lukas i Bijelo dugme - najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Za sjajnu atmosferu u najluđoj noći biće zaduženi Plavi orkestar i Bajaga, a oni će Beograđane i sve koji budu došli zabavljati takođe ispred Narodne skupštine.

- Mnogo mi je drago da posle dužeg vremena sviramo u našem gradu. Prvo će svirati Plavi orkestar, a mi smo u terminu kada pada Nova godina, pa prekidamo koncert vatrometom i zato spremamo potpuno drugačiji program. Mislim da će ovo biti jedan pravi, dobar novogodišnji koncert - rekao je Bajaga.

Kiki Lesendrić će biti zadužen za prednovogodišnju atmosferu.

- Nekoliko puta smo svirali ispred Skupštine. Mi ćemo ove godine na promenadi i napravićemo lep koncert. Zaista je lepo biti u svom gradu kada se slavi i kad je u celom gradu radost - rekao je Kiki Lesandrić.

Nova godina će Grad Beograd koštati između 45 i 60 miliona dinara, i biće organizovano oko 86 manifestacija između 15. decembra i 15. januara.

- Mi Novu godinu posmatramo kao investiciju. Gledali smo da Beograd ima najbolju ponudu u celom regionu - rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji, za najmlađe će biti organizovana i Dečja Nova godina na Beogradskom sajmu, u okviru 39. Novogodišnjeg festivala koji počinje 16. i traje do 30. decembra, a ulaz na sajam će biti besplatan.

- Svakog radnog dana od 11 sati biće organizovane predstave i besplatan prevoz za decu iz vrtića. U popodnevnim satima će se program nastavljati, i to od 16 i od 18 sati. Gosti su poznati izvođači kao što su Minja Subota, Boda Ninković, Peđolino, glumci za decu… - rekla je Leontina Vukmanović iz Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Ona je najavila da će 21. i 22. decembar, u DK centru biti održana i dva koncerta za decu i roditelje gde će nastupati Jelena Tomašević, Sergej Ćetković, Željko Vasić, Bojana Stamenov, Minja Subota i Nevena Božović.

Tradicionalna Trka deda mrazeva kroz Ulicu kralja Milana biće i ove godine organizovana 25. decembra.

U sklopu 86 manifestacija, nalazi se i "Trg otvorenog srca" koji će trajati od prvog decembra do prvog februara.

- Na Tgru otvorenog srca biće prisutne zanatlije, prodaja igračaka, hrana... Biće postavljeno i 20 kućica gde će se izlagati tradicionalne rukotvorine - rekao je Goran Vesić.

Takođe, prvog januara biće upriličena i manifestacija Ulica otvorenog srca, kada će Beograđani na svim gradskim opštinama moći da uživaju u prazničnom raspoloženju.

Gradski menadžer je najavio i da će sedmog januara na Trgu republike u sklopu manifestacije "Trg otvorenog srca" biti tradicionalno lomljenje česnice.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još