Isidora Bjelica odgovorila borcima za prava životinja: Skinite mi se sa grbače, ne pada mi na pamet da bacim bunde!

Jelena Stevanović iz Društva za zaštitu životinja, rekla je da ne bi trebalo nositi prirodno krzno i da su svi oni koji ga ipak nose ubice životinja.

Ovim povodom na Instagramu oglasila se i književnica Isidora Bjelica.

- Dakle, jednom da razjasnimo za svagda, hare krišne braniteljke nutrija i činčila skinite mi se više sa grbače! Ako dobijate silne donacije od zapada da maltretirate ljude po ulicama evo za te pare odmah otkupite bunde koje sam nasledila od bake i prabake i ja ih više neću nositi, u suprotnom ne pada mi na pamet da te prelepe vintidž bunde koje me greju i koje su moje nasledstvo bacim u kontejner ili ne nosim da biste vi bile srećne i da biste punile svoje nevladine džepove novcem tako naglo prosvetljene! Pored toga prestanite da jedete meso i nosite kožne cipele, perjane jakne, budite dosledne, jer ne znam zašto je nutrija ugroženija od jadne svinje, teleta ili pileta? Ako imate svoj krstaški rat za nutrije i glodare, pozdravljam to, kao što pozdravljam svaku akciju koja ne ugrožava drugo biće, ali vodite ga sa kožarskom industrijom i prodavcina krzna, a ne sa nama koje imamo svoje bunde starije od vas samih - poručila je Isidora i dodala:

- Svaki bajati trend koji dođe sa zapada nađe svoju sektašku zamlatu koja misli da ima pravo da maltretira drugu osobu! Pored svih ostalih ludaka imamo i lokalne hare krišne, zastupnike apartnih i izlapelih američkih trendova koje su naprasno pronašle svoju životnu misiju u mlatretiranju ženskih osoba koje nose krzno. Protestujte pred radnjama, oslobodite male nutrije iz zatvora, usvojite činčile i hodajte gole, ali ostavite na miru obične žene koje se u svojim nasleđenim ili starim bundama greju po ovoj depresivnoj zimi i to im čini život malo lepšim - napisala je Isidora i dobila veliku podršku svojih fanova.

Izvor: Blic

Pogledajte još