Bez problema za favorite u trećem kolu

BEOGRAD, 23. januara 2010. (Beta) - Favoriti nisu imali većih problema u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto su zabeležili sigurne pobede.

Prvi nosilac Rodžer Federer pobedio je Alberta Montanjesa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:4. To mu je bila 50. pobeda u Melburnu, u kome je do sada tri puta osvajao Australijan open.

"Važno je bilo proći prvu nedelju. Osećam se dobro, imam samopouzdanja. Fizički sam dobro i imam mentalnu svežinu, a to su upravo stvari koje vam trebaju posle prve nedelje", rekao je Federer.

Treći nosilac Novak Đoković lako je pobedio Denisa Istomina sa 3:0 - 6:1, 6:1, 6:2. Osvajač ovog turnira iz 2008. godine igraće u osmini finala protiv Lukaša Kubota, koji je dotle došao bez borbe, jer se njegov rival Mihail Južnji povukao zbog povrede.

Nikolaj Davidenko, šesti nosilac, pobedio je 30. nosioca Huana Monaka sa 3:0, 6:0, 6:3, 6:4, i tako niz uzasotpnih trijumfa produžio na impresivnih 12.

Davidenko će u sledećem kolu igrati protiv Fernanda Verdaska, koji je u trećem kolu odigrao samo set, jer se njegov rival Štefan Kubek povukao zbog povrede nakon što je prvi set izgubio sa 6:1.

U ženskoj konkurenciji, braniteljka titule Serena Vilijams pobedila je Karlu Suares Navaro sa 6:0, 6:3, što je bila i mala porodična osveta, jer je Špankinja prošle godine izbacila Venus Vilijams u drugom kolu.

Serena je osvajala titulu u Australiji svake neparne godine od 2003, kada je savladala sestru Venus. Sledeća protivnica aktuelne šampionke biće lokalna nada Samanta Stosur, koja je pobedila Italijanku Albertu Brijanti sa 6:4, 6:1.

Venus Vilijams je u trećem kolu pobedila Kejsi Delakvu sa 6:1, 7:6, a u osmini finala će igrati protiv 17. nosioca, Frančeske Skjavone, koja je savladala Anješku Radvansku sa 6:2, 6:2.

Sedmi nosilac Viktorija Azarenka pobedila je Tatjanu Garbin sa 6:0, 6:2. Njen protivnik u osmini finala biće deveti nosilac Vera Zvonarjova, koja je pobedila Žizelu Dulko sa 6:1, 7:5.

Kineskinja Li Na izjednačila je najbolji učinak na Melburn parku, pošto se plasirala u osminu finala pobedom od 2:1 (7:5, 3:6, 6:2) nad Danijelom Hantuhovom.

Pogledajte još