SAČUVANO OD ZABORAVA: Rođa Raičević uživo peva svoj najveći hit! (VIDEO)

Ovaj rodjeni Nikšićanin u Beograd se doselio sredinom sedamdesetih godina prošlog veka i upisao Muzičku akademiju. Svirao je violončelo i klavir, a jedno vreme bio član sastava "Rokeri s Moravu".

Voleli su specifičnost njegovog glasa. Pevao je zabavnu muziku, ali je za kolege komponovao i hitove narodne muzike. Sarađivao je sa mnogim poznatim pevačima: Anom Bekutom, Slavkom Banjcem, Lepom Brenom, Mirom Škorić, Cakanom, Bubom Miranović...

Malo je poznato da je pesmu "Tebi moja mazo" napisao upravo on. Prijatelji i kolege ga pamte kao humanu osobu, uvek spremnu da pomogne, kao dobrog kolegu uvek spremnog na šalu.

Prilikom gostovanja u autorskoj emisiji "Muzička kutija" Nataše Ilić tadašnjeg NS+ programa, zadatak je bio da odabere i uživo otpeva pesmu koju voli, a da nije iz njegovog repertoara.

Inače, ovaj snimak se, nakon premijernog emitovanja emisije, nikada nije prikazao.

Rođa Raičević je prvi album snimio 1993. godine i odmah se dopao publici. Pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo je 2001. godine, ali je nastavio da živi kroz svoje velike hitove: "U zemlju pao bih od stida", "U tebe sam zaljubljen", "Tako je suđeno", "A ja imam tebe", kao i duet "Draga" koji je snimio sa Vladom Georgievim.

Neposredno pred smrt Rođa Raičević je objavio album "Da bog da".

Pogledajte arhivski snimak gde pokojni pevač uživo peva svoj najveći hit "Tako je suđeno"!

Pogledajte još