Bajern preuzeo prvo mesto, kiks Šalkea

BEOGRAD, 23. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Bajerna preuzeli su prvo mesto na tabeli nemačkog prvenstva, pošto su u Bremenu savladali domaći Verder sa 3:2 u jednoj od derbi utakmica 19. kola Bundeslige.

Verder je bolje počeo utakmicu i poveo u desetom minutu pogotkom Arona Hanta. Izjednačio je Tomas Miler u 25. minutu, a preokret je doneo Ivica Olić u 35. minutu.

Domaća ekipa nije se predavala i u 75. minutu Ugo Almeida je postigao drugi gol za Verder, ali je pobedu Bajernu obezbedio Arjen Roben u 78. minutu.

Priliku da, barem do sutra preuzme čelnu poziciju, propustio je Šalke koji je vodio sa 2:0 u Bohumu, ali je istoimena domaća ekipa na kraju osvojila bod.

Ekipa iz Gelzenkirhena povela je već u petom minutu golom Visentea Sančeza, a na 2:0 povisio je Kevin Kuranji u 42. minutu.

Zaostatak Bohuma smanjio je Vahid Hašemijan u 82. minutu, a konačan rezultat postavio je Stanislav Šestak u poslednjim trenucima utakmice.

Do važne pobede u borbi za mesto u sredini tabele došao je Štutgart, koji je savladao domaći Frajburg sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je Ciprijan Marica u 41. minutu, a reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović odigrao je poslednjih pet minuta za Štutgart.

Poslednjeplasirana Herta je u Berlinu odigrala bez golova protiv Borusije Menhengladbah, dok je Majnc savladao Hanover sa 1:0.

Pogledajte još