Jelena i Novak Đoković: Psiholog nam je pomogao da pobedimo krizu!

Novak Đoković je ove detalje otkrio tokom predavanja Jelene Đoković, direktorke Fondacije "Novak Đoković", koja je u sredu uveče na Ekonomskom fakultetu pričala na temu "Upravljanje humanitarnim organizacijama".

On je pozvao i ljude da u magazinu "Original" pročitaju njegovu kolumnu.

- Na naslovnoj strani magazina je Džim Ler, svetski poznati psiholog s kojim sam radio. On nam je, u jednoj fazi našeg odnosa kada smo imali krizu, pre nekoliko godina dosta pomogao kako da se izvučemo - otkrio je Novak.

Sve je počelo kad je Novak upao na predavanje i kada je Jelena primetila da on u publici gleda u telefon, spontano ga je pozvala za katedru:

- Eto, ja pričam i gledam u njegovom pravcu, a on gleda u telefon. Šalim se, ljubavi, dođi da nešto i ti kažeš. I hvala ti što si došao da me podržiš, i ja sam uvek bila na tribinama za tebe. I samo da znate, on ume jako dugo da priča, uvek je mrtva trka u kući ko će da kaže nešto...

Spontani, duhoviti, oni su se međusobno začikavali, povremeno se ljubili i oslovljavali jedno drugo sa "ljubavi".

- Došao sam da vidim ko je to čačkao moju suprugu, kao stavljao joj mikrofon - rekao je Novak u svom stilu.

- Bez šale, jako sam ponosan na svoju ženu svaki put kada vidim kako deli savete - pokušavao je Novak da objasni, a Jelena je podigla telefon dobacujući: "Ovo moram da snimim".

Novak je sve ponovio u kameru:

- Ljubavi, ja sam, evo pred celim fakultetom, jako ponosan na tvoje večerašnje izlaganje i moram da priznam da sam napravio veoma dobar izbor. Ovo će na kraju da ispadne stendap komedija. Zadovoljstvo mi je da slušam kako ona pretoči u reči emocije i načela kojih se drži, a i ja sa njom... - ispričao je Novak, navodeći da porodica iz čoveka izvlači ono najbolje, te da snove niko ne može da nam uzme.

Inače, kriza koja je pogodila Jelenu i Novaka desila se pre nekoliko godina, kada je Đokovićeva karijera naglo uzletela. U tim izazovnim trenucima, kada je Novaku trebala podrška, Jelena je morala da odluči da li će ga ispratiti i pojavila se sumnja u budućnost. Sve su, međutim, ubrzo rešili.

A ni njegova potraga za snom nije bila laka.

- Rano sam počeo da osećam pritisak zbog posla, iako roditelji nisu želeli da saznam da je familija na ivici egzistencije, a to se desilo nekoliko puta. To su stvari koje su oblikovale moju mentalnu snagu. Ja sam se pravio da ne znam kakve probleme imaju, a roditelji su mislili da ne znam. Suština je da sam se i tada pridržavao najbitnijeg, a to je strast i ljubav prema sportu. Verujte u snagu svog uma i ne dozvolite da drugi utiču na vaš cilj - rekao je Novak.

Izvor: Blic

Pogledajte još