NEIZVESNO: Umesto u Kijevu, Pesma Evrovizije 2017. u Moskvi?!

U članku se navodi da bi takva odluka mogla da bude izuzetno neprijatna za Ukrajinu, koja je stekla pravo da bude domaćin takmičenja jer je ukrajinska pevačica Džamala pobedila na Evroviziji 2016, u maju u Stokholmu, s pesmom pod nazivom "1944.", koju mnogi smatraju antiruskom, prenosi danas Tas.

Predsednica Spoljnopolitičkog odbora ukrajinskog parlamenta Ana Gopko rekla je nemačkom listu da postoji jasna opasnost da takmičenje bude održano u nekoj drugoj zemlji, istakavši da bi to za Ukrajinu bilo katastrofalno.

Krajem novembra je direktor ukrajinske nacionalne televizijske kompanije Alekdander Karebin rekao da je Evropska radiodifuzna unija (EBU) zapretila Kijevu da bi ga mogla lišiti prava da bude domaćin Evrovizije 2017.

Među razlozima za takvu odluku, ukrajinski zvaničnik je tada naveo birokratiju, neadekvatne zakone i nezainteresovanost nekih zvaničnika za takmičenje.

EBU će doneti konačnu odluku o tome da li će Ukrajina biti domaćin Evrovozije 2017. na generalnom zasedanju 8. decembra, navodi ruska agencija.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.