POTRESNA ISPOVEST ANJE MANDIĆ: Ne mogu da gledam mog Mandu na TV!

Najpopularniji mjuzikl s njujorškog Brodveja „Pepeljuga“ u srpskoj produkciji dolazi na daske Sava centra 25. decembra, a uloga kraljice pripala je Anji Mandić.

Glumica Narodnog pozorišta za Kurir govori o važnosti bajke za današnje generacije, ali i o svom životnom saputniku Miloradu Mandiću Mandi, koji je kao Kapetan Kuka iznenada pre šest meseci preminuo na sceni.

- Naša deca nemaju mnogo prilike da gledaju mjuzikle. Povratak bajki je jako važna stvar jer najmlađi naraštaji moraju da se usredsrede na svoje detinjstvo i da ponovo veruju u to da je moguće da se čuda dešavaju i da veruju u one naivne priče na kojima smo svi mi odrastali. Drago mi je što sam deo te čarolije - rekla je Anja.

Ona je istakla da je ovu ulogu doživela kao svaka majka.

- Samo što ovo nije posesivna majka koja želi da oženi svog sina i dobije unučiće. Ona je zaljubljena u svog muža, svom detetu želi najbolje, duhovita je, vedra i neko ko gura napred.

Mandićeva ističe da rad na mjuziklu traži zahtevne pevačke numere i smatra da je odlično što je „Emoušn“ odabrao da, pored glumaca, deo tima budu pevači Ana Kokić, Sara Jovanović i Marko Mandića.

- Oni rade jako dobro. Napravljen je dobar odnos glumačke i pevačke podele. Saru poznajem odranije, zajedno smo igrale u pozorištu. Anu sam toliko puta gledala i uživala tokom njenih transformacija u takmičenju na televiziji. Mi se svi znamo iz različitih projekata, uvažavamo se i pratimo jedni druge. Mnogo smo dobar tim - rekla je glumica.

Na pitanje da li njen sin Andrija već pokazuje glumačke sposobnosti, rekla je da je još uvek mali, ali da ako izrazi želju da krene stopama roditelja, ona će ga podržati.

Za nekoliko dana, 15. decembra, navršiće se pola godine od smrti njenog voljenog supružnika Mande. Snagu za dalje pronalazi u poslu i stalnim angažmanima, zbog kojih ne može da odgleda nove epizode „Selo gori, a baba se češlja“, u kojima je poslednju ulogu odigrao Manda.

- Imam mnogo predstava na repertoaru. Uvek sam imala puno posla i sada ne stižem ništa da ispratim. Međutim, „Kontrast studio“ (producentska kuća Radoša Bajića, op. aut.) pripremio mi je sve epizode. Odgledaću ih kad budem mogla i kad budem bila spremna - zaključila je glumica.

Izvor: kurir.rs

Pogledajte još