Sindikat policije protestuje zbog suspenzije trojice kolega

BOR, 25. januara 2010. (Beta) - Nezavisni sindikat policije protestovao je u ponedeljak zbog suspenzije trojice policajaca iz Bora, koji su 16. januara dežurali nedaleko od noćnog kluba Monca u tom gradu, kada je od posledica batina zadobijenih u tuči, preminuo Milan Ljubisavljević (15).

U pismu koje je sindikat uputio Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Ivici Dačiću, oštro se protestuje zbog suspenzije sa posla službenika Policijske uprave u Boru, Darka Bogdanovića, Dragana Đokića i Nikole Voge.

"Ministarstvo je prenaglilo u žurbi da zadovolji površni i paušalni sud javnosti. Neprihvatljiva i nepravedna suspenzija kolega mora da se najpažljivije preispita, i da se uzmu u obzir sve okolnosti, izjave svedoka, kao i rezultati autopsije", navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

U toj organizaciji, koja ima 11.000 članova u Srbiji, ocenjuju da suspenzija policajaca liči na "jeftino sticanje političkih i drugih poena kod javnosti". Sindikat policije navodi da tuču, prilikom koje je Milan Ljubisavljević izgubio život, trojica policajaca auto patrole nisu mogli da vide, jer se od sve odigralo iza visoke trščane ograde koja opasuje lokal "Monca".

Pogledajte još