Safina u suzama, Kirilenkovoj se ispunio san

MELBURN, 24. januara 2010. (Beta-AP) - Ruska teniserka Marija Kirilenko pobedi nad zemljakinjom Dinarom Safinom ispunila je san iz detinjstva, dok je njena protivnica teren napustila u suzama.

Safina je meč predala pri zaostatku 4:5 u prvom setu, pošto su je leđa bolela toliko da, kako je kasnije rekla, neće moći sama da se spakuje za odlazak iz Melburna na pregled kod lekara u Nemačkoj.

"Ponovo moja leđa. Ođednom me je zabolelo. Bilo je sve gore i gore. Zaista strašno", kazala je 23-godišnja Safina, koja je sličan bol osetila i u oktobru kada je morala da napusti turnir u Dohi i odmara od tenisa narednih šest nedelja.

Bol je osećala cela tri meseca, pošto je pregledima ustanovljeno da joj je naprsao jedan od pršljenova u donjem delu kičme zbog čega nije mogla ni da leži.

"Nisam mogla da se pomerim. Bolelo je šta god da sam pokušavala", kazala je sa suzama u očima teniserka koja je na konferenciju za novinare došla hramljući.

Marija Kirilenko je, sa druge strane, bila izuzetno raspoložena, pošto joj se ispunio san da na dan svog 23. rođendana igra na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Ispunio mi se san" navela je Kirilenkova nekoliko sati pre rođendanske proslave, ali dodala i da velikog veselja neće biti.

"Sigurno se neću napiti. Bilo bi previše teško da igram posle. Možda kada završim sa igranjem ovde u svlačionici proslavim sa ostalim devojkama", istakla je Marija Kirilenko.

Pogledajte još