DABOVIĆU SE SUDI ZBOG NARKOTIKA: Podignuta optužnica protiv brata poznatih košarkašica

Dabović će se tako uskoro naći i na suđenju zbog 2,37 kilograma kokaina, koliko je pronađeno u njegovom automobilu kad je uhapšen.

Milan Dabović se inače na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem. Nije želeo da ispriča odakle mu droga i kome ju je namenio, da je preda ili proda. Rekao je samo da kokain nije njegov i da je bio primoran da ga preveze. Ni na jedno drugo pitanje u tužilaštvu prilikom saslušanja nije odgovorio.

Nakon toga pojavile su se dve kalkulacije. Prema jednoj kokain je nabavio od ljudi koji su članovi narko-mafije iz Crne Gore. Veza u tom pravcu bio mu je, navodno, blizak rođak Marko Dabović, koji je uhapšen kao član narko-klana Darka Šarića i kojem se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu. On je inače u pritvoru, a Milan Dabović se navodno povezao sa nekim njihovim saradnicima.

Prema drugoj varijanti koja se pojavila u medijima, Dabović je sarađivao sa albanskom mafijom, a po nekim pisanjima oni su ga čak i ucenili i naterali da postane "kurir" i prenese određenu količinu narkotika.

Podsetimo, Dabović je uhapšen sredinom septembra na Brankovom mostu u Beogradu. Policija je blokirala centar grada, i u filmskoj akciji na mostu presrela i zaustavila njegov "smart" švajcarskih tablica. Dabovića su izveli iz vozila, a prilikom pretresa u njegovoj torbici pronašli su dva paketa sa ukupno 2,37 kg izuzetno čistog kokaina. To odmah govori da je takva droga dosta skuplja i da je najverovatnije bila namenjena ljudima iz visokog društva, koji imaju novca da takvu drogu plate.

Njegove poznate sestre Milica i Ana zasad nisu u javnosti komentarisale hapšenje brata. Milica ga je posećivala u pritvoru i nedavno je samo rekla da je plakala, jer brat nije mogao da gleda njenu oproštajnu utakmicu od reprezentacije. Otac koji se takođe zove Milan, posle hapšenja je rekao da njegovom sinu to sve verovatno podmetnuto, da je ispao naivan i da nema objašnjenja za to što se dogodilo.

Izvor: Novosti

Pogledajte još