Apelacioni sud PONOVO smanjio kaznu DESPOTU VRANIĆU

Vraniću je ovo drugo smanjenje kazne, pošto je na prvobitnom suđenju bio osuđen na osam godina zatvora, pa je sud na novom suđenju smanjio na sedam godina.

Poslednjom odlukom Apelacionog suda je potvrđeno da je Vranić kriv za saobraćajnu nesreću kod Merkatora u kojoj je poginulo troje mladih, ali je uvažio žalbu branioca da sud nije u dovoljnoj meri cenio uticaj drugog učesnika.

- Ocena drugostepenog veća je da je pravilno utvrđenje prvostepenog suda da okrivljeni nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom, jer je imao 1,476 gr/kg alkohola u krvi, a istovremeno je nasilnički vozio neposredno pre saobraćajne nezgode, budući da se kretao brzinom od 177 km/h, čime je postupao u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja. Međutim, ceneći žalbene navode branilaca okrivljenog u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, veće Apelacionog suda je našlo da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio intenzitet doprinosa saobraćajnoj nezgodi vozača automobila "golf", koji je u raskrsnicu ušao na crveno svetlo i time u značajnoj meri doprineo da dođe do saobraćajne nezgode - navodi se u presudi Apelacionog suda.

Istom presudom, Apelacioni sud je Vraniću u kaznu uračunao i vreme koje je proveo u pritvoru od 9. juna 2014, kao i vreme koje provodi u kućnom pritovoru od letos kada je osuđen po drugi put.

Vranić će u kućnom pritvoru ostati do upućivanja u zatvor.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 8. juna 2014. godine oko dva sata posle ponoći, poginuli su dvadesetogodišnja Vladica Matović i Milica Ležimirac i njihov vršnjak Aleksandar Marić. Nastradali su bili u "golfu 5" koji je, po svoj prilici, prošao kroz crveno svetlo krećući se Bulevarom cara Lazara, od Keja ka Limanskoj pijaci, dok je audi A8 kojim je upravljao Vranić išao Bulevarom oslobođenja, sa Mosta slobode ka Železničkoj stanici.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još