Davidenko i Venus Vilijams u četvrtfinalu, poraz Voznijacki

BEOGRAD, 25. januara 2010. (Beta) - Ruski teniser Nikolaj Davidenko plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je savladao Španca Fernanda Verdaska sa 3:2, po setovima 6:2, 7:5, 4:6, 6:7 (5:7), 6:3.

Ruskom teniseru, koji je postavljen za šestog nosioca na turniru, to je bila 13. uzastopna pobeda. U tom nizu koji je počeo krajem prošle sezone, Davidenko je zabeležio i pobede nad Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

U ženskoj konkurenciji, plasman u četvrtfinale obezbedila je Amerikanka Venus Vilijams koja je postavljena za šestog nosioca.

Ona je u osmini finala savladala 17. nosioca, Italijanku Frančesku Skjavone sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:1.

Iznenađenje je priredila Kineskinja Na Li (16. nosilac), koja je pobedila četvrtog nosioca Karolinu Voznijacki iz Danske sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3. 

Najbolje rangirani teniser sveta Rodžer Federer plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je savladao domaćeg takmičara Lejtona Hjuita sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:4.

Federeru, koji je postavljen za prvog nosioca na turniru, to je bila 15. uzastopna pobeda protiv Hjuita, nekada prvoplasiranog igrača na ATP rang listi. 

Plasman u četvrtfinale izborila je i prvi nosilac u ženskoj konkurenciji, Amerikanka Serena Vilijams. Ona je u osmini finala takođe savladala domaću teniserku Samantu Stosur sa 6:4, 6:2.

Pogledajte još