TATA PRVI PUT GOVORIO O NASLEDNICI! PREDRAG DANILOVIĆ: Strah me da gledam Olgine mečeve

Predrag Danilović konačno je progovorio o ćerki, talentovanoj teniserki Olgi Danilović, koja ređa uspehe širom sveta.

- Moji roditelji su mene podržavali kao mladog sportistu. Stvarno jesu, nisu se nešto mnogo mešali. Mislim da im je to bila najpametnija stvar. Ja sam kao mlad otišao od kuće, kada sam iz Sarajeva došao u Beograd, ali sam uvek imao njihovu podršku. To neko svoje iskustvo sam preneo na svoje troje dece, ne samo na Olgu - rekao je Danilović u emisiji "Pozovi, pomozi" na TV Prva i dodao:

- Supruga više od mene prati Olgu, ja sam tu ako treba da malo povisim ton. To je moja uloga, valjda ide uz mene (smeh)... Ali je velika stvar usmeravati dete u onom što radi, usmeravati ga i ne insistirati mnogo na nekim stvarima. To je iskustvo moje supruge i mene. Šta dete odabere, treba ga podržati. To je nešto što je po mom mišljenju vrlo bitno.

Danilović kaže da mu je mnogo teško da bude na tribinama dok njegova ćerka igra teniske mečeve, iako je i sam bio sportista.

- Gledao sam možda tri ili četiri Olgina meča. Ja to ne mogu da gledam. Ona to zna i to sam joj objasnio kad je bila mala. Jednostavno, nemam snage... Tako je... Mnogo je teže, verujte mi. Mi sportisti smo navikli, ako smo na terenu, da možemo da utičemo na nešto. Ovako, van terena, mnogo je teže. Gledati svoje dete mnogo je teško - iskren je Danilović.

Inače, Predrag Danilović od danas novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Za njega je glasalo svih 27 prisutnih delegata na Skupšini Košarkaškog saveza Srbije. Inače, Skupština KSS broji 32 delegata, a petoro nije bilo prisutno.

Jedini kandidat za mesto prvog čoveka srpske košarke posle odlaska Dragana Đilasa bio je upravo Danilović.

- Mislim da je ovo veliko priznanje za moju karijeru kao sportiste i kao funkcionera. Nisam ništa pripremio i neću da čitam iz papira. Đilas je moj familijarni prijatelj i ponosan sam na ono što je uradio za srpsku košarku. Po rezultatima košarka je prvi sport u Srbiji. Vrata će biti otvorena za sve. Trebaće mi sva vaša pomoć, svih delegata.... Hvala svima na poverenju. Mislio sam da znam dosta, ali ne znam sve - rekao je Danilović.

Funkciju generalnog sekretara KSS i dalje će obavljati Dejan Tomašević.

Izvor: Kurir

Pogledajte još