Norveška novogodišnja jelka na Tašmajdanu

"Norveška novogodišnja jelka", donacija ambasade te zemlje i kompanije Telenor, predstavlja simbol prijateljstva, rekao je ambasador Arne Sanes Bjornstad na svečanosti i dodao da takođe predstavlja simbol svetla tokom tamnih zimskih noći, dok je Božić simbol ljubavi i nade.

Ambasador je rekao i da je Božić omiljeno doba godine, vraća lepe uspomene na detinjstvo mnogima i to je takođe, vreme za iskazivanje brige, za deljenjem unutar porodice i sa prijateljima.

"Šta bi moglo biti prirodnije, od Norveške koja poklanja drvo Beogradu.Želimo vam da uživate u njemu i da ga prihvatite kao poklon od nas. Srećan Božić", rekao je Bjornstad.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je Bjornstadu, koji je od nedavno i počasni građanin Beograda i rekao da je današnji događaj sjajan uvod u novogodišnju, prazničnu atmosferu.

"Poklon ambasade Norveške, kao simbol prijateljstva između naroda Norveške i Srbije, a takođe je i dobar gest ambasade u Beogradu. Pozivam i druge ambasade da nam se pridruže, da naredne godine svaka ambasada ima, ako je moguće, svoju jelku koju će da ukrasi, kako bi naš grad bio lepši, ukrašeniji", rekao je Mali.

Povodom paljenja osvetljenja "Norveške novogodišnje jelke" u parku Tašmajdan, bio je upriličen i novogodišnji program, sa trubačima, kuvanim vinom, keksom.

Izvor: tanjug.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.