Za utorak, 26. januar 2010.

BEOGRAD, 26. januara 2010. (Beta) - Današnji dnevni listovi na naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su potrazi za osumnjičenima za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu i raznim ekonomskim temama.

ALO - "Italijani jure Šarića zbog šverca oružja", o istrazi koju italijanska policija vodi protiv Darka Šarića koji se sumnjiči za šverc kokaina. List se bavi zloupotrebama i nepravilnostima u državnoj upravi "Skupština sponzoriše fakultete sekretarica". "Irinej neće u ukletu vilu", o odluci patrijarha SPC da živi u Patrijaršiji, a ne u kući na Dedinju.

BLIC - O podvigu srpskih lekara - "Lekari spasli trudnicu od sigurne smrti". O radnoj verziji zakona o PIO list piše pod naslovom "U penziju ćemo odlaziti sve stariji". "Đoković u četvrtfinalu Australijskog opena", o napredovanju srpskog tenisera.

VEČERNJE NOVOSTI - O tržištu nekretnina: "Ništa od jeftinih kvadrata". "Narod niko neće tući" izjava je ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića povodom protesta radnika. "Da li BIA kontroliše sudije", o preispitivanju Uredbe o tajnoj službi.

DANAS - "Selektivna politika Srbije je kontraproduktivna", intervju premijera Crne Gore Mila Đukanovića. O istrazi protiv braće Šarić pod naslovom "Otkriveni računi u Švajcarskoj". "Struja skuplja verovatno od aprila" o različitim mišljenjima u vladi o tome kad bi trebalo da se poveća cena struje. "Cepanje radikala dovelo DS na vlast" o pobedi demokrata u opštini Odžaci.

KURIR - List se bavi nepravilnostima u trošenju novca Skupštine Srbije, pod naslovom "Milione uzeli mehaničari, vozači, domari, pomoćno osoblje...", a o policijskoj akciji protiv trgovine narkoticima "Šarić imao doušnika u policiji".

POLITIKA - "Tri pasoša Darka Šarića" o osumnjicenima za šverc kokaina zaplenjenog u Urugvaju. "Toplane traže pomoć od NIS-a", o zahtevu NIS-u za redovnu isporuku mazuta uz zamrzavanje naplate tekućih potraživanja. "Sudovi kao migavci" o uhodavanju posle reforme sudstva. O udesu aviona - "Srušio se etiopski avion, nema preživelih".

PREŠ - "Uceniti Srbiju: ili EU ili Kosovo", list piše da je to zahtev šefa Međunarodne civilne kancelarije Pitera Fejta. "Darko Šarić pobegao kod Caneta?", o tome da je osumnjičeni trgovac drogom i dalje u bekstvu.

PRIVREDNI PREGLED - "Nemci stižu kolima i avionom", o razgovoru premijera Srbije Mirka Cvetkovića s predstavnicima nemačkog poslovnog udruženja "Odbor za istok". "Struja skuplja od 1. aprila", o najavi iz Ministarstva energetike. O zaradama zaposlenih u Srbiji "Prosečna zarada u finansijama hiljadu evra".

Pogledajte još