Zašto banane nisu dobra ideja za doručak?

Svima su nam mame govorile da ako ne stigneš da pojedeš nešto konkretno, pojedi barem bananu. Ali, čini se kako ovo voće ipak nije baš pogodno za doručkovanje.

Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu. Ako se same jedu, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera te spadaju u umereno kisele namirnice.

Najbolji način za početak dana je doručak koji sagoreva masnoću i koji će vas takođe učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sledećeg obroka. Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete početi da se osećate umorno i gladno. One su više stvorene za užinu nego kao celoviti obrok, jer same nisu dovoljne za početak dana.

Taj osećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete sprečiti tako što ćete uz bananu kombinovati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina. Zato što banane pripadaju grupi kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizovati kako bi dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalijum, vlakna i magnezijum, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.

Izvor: zadovoljna.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.