Izložba tradicionalne hrane i rukotvorina u Knez Mihailovoj

Promocija lokalnih brendova pod nazivom “Srbija u Beogradu”, koju organizuje Etno mreža u saradnji sa NALED-om, uključuje i postavku tradicionalnih rukotvorina i drugih proizvoda s geografskom oznakom porekla koji daju autentični doživljaj naše zemlje – bezdanski damast, pirotski i staparski ćilim, dvopređne knjaževačke čarape, banatska šara iz Pančeva, vlaški motivi iz istočne Srbije, keramika iz Zlakuse i pirotska grnčarija.

Pozivamo sve zainteresovane medije na otvaranje postavke u četvrtak, 22. decembra, od 15 časova u Knez Mihailovoj 11. Manifestaciju će otvoriti gradski menadžer Goran Vesić i ambasadorka Australije u Srbiji, Nj.E. Džulija Fini u prisustvu čelnika Turističke organizacije Beograda, gradskih sekretarijata i gradonačelnika i predstavnika Pirota, Sombora, Inđije, Leskovca, Pančeva, Loznice i drugih gradova i opština.

Zvaničnici će razgovarati s lokalnim proizvođačima i najaviti otvaranje gradske etno galerije početkom 2017. koja će imati stalnu ponudu autentičnih brendova iz svih krajeva Srbije.

Pogledajte još