Ana Sofrenović specijalni gost na gala novogodišnjem koncertu Regionalne dečje filharmonije

Repertoar koncerta je prilagodjen i najmlađoj publici s obzirom da će na programu, pored klasičnog repertoara biti i prepoznatljivih numera iz crtanih filmova, kao i filmskih klasika u kojima će, kao i uvek, publika svih generacija moći da učestvuje i uživa. Dirigent na ovom koncertu će biti naš renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra Camerata Serbica i Lola classic, Ljubiša Jovanović.

Veliko je zadovoljstvo što je jedan od specijalnih gostiju i sjajna Ana Sofrenović koja će svojim voditeljskim a i izvanrednim pevačkim umećem ulepšati ovaj koncert.

Novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije postaće od januara 2017. tradicionalan i simboličan, muzički poklon Beogradjanima za početak još jedne uspešne i srećne godine, nadamo se ispunjene sa što više muzike.

Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ počinju sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja te najavljuju i bogat program i projekat„Godina muzike“.

Pozivamo sve ljubitelje muzike da zajedno sa mladim virtuozima Regionalne dečje filharmonije i Fondacijom „Deca deci“ na najlepši način započnu novu 2017. godinu uz zimsku, muzičku čaroliju. Osim karata čije su cene 700, 1000 i 2000 dinara, mogu se kupiti i donatorske VIP karte o kojima se više informacija može naći na web stranici www.decadeci.com

Kupovinom donatorskih VIP karata, oni koji to žele, osim VIP mesta na koncertu, koja sebi na taj način mogu obezbediti, mogu i lično doprineti daljem razvoju ovog jedinstvenog dečjeg orkestra.

Medijski sponzori koncerta su RTS, Ringier, Color press Group, Naxi Radio, Radio Fokus, Studio B, Radio Beograd 202, portalihttp://www.vodiczaroditelje.rs/ i http://www.detinjarije.com/

Fondaciji " Deca Deci " se posebno zahvaljuje Coca-Cola HBC Srbija na podršci i koristimo ovu priliku da se obratimo potencijalnim sponzorima i donatorima jer se Fondacija „Deca deci“ i Regionalna dečja fiharmonija finansira isključivo od donacija kojih je sve manje, tako da je održanje i postojanje Regionalne dečje filharmonije veoma zahtevan i teško održiv projekat kome je svaka pomoć dobro došla.

O aktivnostima Regionalne dečje fiharmonije i Fondaciji " Deca Deci "

Osnivač Regionalne dečje filharmonije, čiji su članovi deca muzičari iz gradova iz regiona; Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva i Beograda je Fondacija " Deca Deci " koja će ovim koncertom predstaviti i svoj omladinski orkestar, stasao tokom prethodne decenije rada koji će, rame uz rame, nastupiti sa Regionalnom dečjom filharmonijom. Promocija muzičkog obrazovanja, stvaralaštva mladih, kao i kulturna razmena među najmladjima kroz atraktivne muzičke programe, su samo neki od cilljeva fondacije „Deca Deci“ i Dečje filharmonije. Članovi dečjeg orkestra su talentovani đaci nižih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok omladinski orkestar čine prve generacije, koje su sada već u srednjim školama i na prestižnim muzičkim akademijama. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Tokom 2016. pokrenut je serijal novih projekta kao što su " Summer Pop up concert hall Dečje filharmonije " na trgovima gradova Srbije kao i letnja turneja po regionu "Filharmonija na točkovima" sa željom da se klasična muzika približi najmlađima i izađe iz konvencionalnih muzičkih prostora. Kruna prvog dela sezone 2016. nakon uspešnih koncerata u Ljubljani i Zagrebu u okviru letnje turneje, svakako je bio koncert na prepunom stadionu Tašmajdan u okviru manifestacije„Noć muzike“ koji je održan pred više od 10. 000 gledalaca.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.