TRAGIČNA 2016. GODINA: Zauvek su nas napustili Bouvi, Prins, Koen, Džordž Majkl...

Džordž Majkl (George Michael, 53)

Pevač grupe "Wham!" i potom uspešan solo izvođač koji je prodao preko 80 miliona poloča širom sveta preminuo je mirno, u svom domu u Engleskoj, 25. decembra.

Rik Parfit (Rick Parfitt, 68)

Rok legenda, član benda "Status Quo", primljen je u bolnicu u Španiji zbog komplikacije povrede ramena. Sutradan, 24. decembra, preminuo je od sepse.

Za Za Gabor (Zsa Zsa, 99)

Mađarsko-američka glumica poznatija po svom luksuznom životu i devetorici muževa nego po ulogama, preminula je 18. decembra od srčanog udara, nakon niza godina vrlo lošeg zdravstvenog stanja.

Alan Tik (Thicke, 69)

Komičar najpoznatiji po ulozi Džejsona Sivera, glave porodice u seriji "Growing pains", preminuo je od srčanog udara 13. decembra.

Šeron Džouns (Sharon Jones, 60)

Ritam i bluz pevačica, frontmenka benda Sharon Jones and the Dap-Kings, preminula je od raka pankreasa 18. novembra.

Robert Von (Vaughn, 83)

Glumac poznat po ulogama u seriji "The Man from U.N.C.L.E" i filmu "Sedam veličanstvenih" preminuo je 11. novembra nakon dugogodišnje bitke sa leukemijom.

Endru Saks (Adrew Sachs, 86)

Glumac najpoznatiji po ulozi konobara Manuela u seriji "Falični pansion", preminuo je 1. decembra u staračkom domu. Dugo je patio od demencije.

Leonard Koen (Cohen, 82)

Jedan od najuticajnijih kantautora svoje generacije, kanadski muzičar je preminuo 11. novembra nakon dugog perioda lošeg zdravlja. Samo mesec dana pre smrti rekao je u intervjuu za "Njujorker" da se ne plaši smrti, a u prvoj pesmi sa poslednjeg albuma nalaze se reči, "Spreman sam, Gospode moj".

Pit Berns (Pete Burns, 57)

Pevač grupe "Dead or Alive" najpoznatije po hitu "You Spin Me Round", preminuo je 23. oktobra nakon teškog srčanog udara. Poslednjih godina bio je poznat po brojnim plastičnim operacijama.

- Ne znam koliko sam operacija do sada imao, verovatno 300. Kad napunim 80 i odem na nebo, nadam se da me Bog neće prepoznati - rekao je.

Džin Vajlder (Gene Wilder, 83)

U svojoj dugoj i uspešnoj karijeri, ovaj komičar će najviše ostati upamćen po ulozi Vilija Vonke u filmu "Čarli i fabrika čokolade". Preminuo je 29. avgusta od posledica Alchajmerove bolesti.

Geri Maršal (Garry Marshall, 81)

Reditelj poznat po filmovima za dobro raspoloženje, poput "Zgodne žene " i "Odbegle neveset" preminuo je 19. jula od upale pluća i komplikacija izazvanih moždanim udarom.

Doris Roberts (90)

Glumica najpoznatija po ulozi naporne majke i svekrve u seriji "Svi vole Rejmonda", preminula je 17. aprila u snu od moždanog udara.

Keni Bejker (Kenny Baker, 81)

Glumac patuljastog rasta bio je čovek iza droida R2-D2 u serijalu "Ratova zvezda" u šest nastavaka, od 1997. do 2005. Preminuo je 13. avgusta u snu od posledica plućne bolesti.

Anton Jelčin (Yelchin, 27)

Mladi glumac, rođen u Rusiji, iznenada je preminuo 19. juna kada ga je smrskao parkiran džip u dvorištu, kome su otkazale kočnice. Igrao je u "Zvezdanim stazama", "Terminatoru" i nezavisnom filmu "Do ludila" sa Felisiti Džouns.

Muhamed Ali (Muhammad, 73)

Legendarni bokser, nekadašnji prvak sveta, preminuo je 3. juna od respiratornih problema. Poslednjih 35 godina borio se i sa Parkinsonovom bolešću.

Prins (Prince, 57)

Muzička superzvezda preminula je 21. aprila u svom muzičkom studiju u Mineapolisu od slučajnog predoziranja fentanilom (narkotičnim analgetikom).

Merl Hagard (Merle Haggard, 79)

Kantri legenda preminula je od upale pluća 6. aprila na svoj 79. rođendan.

Peti Djuk (Patty Duke, 89)

Svetsku slavu stekla je sa 16 godina kada je dobila Oskara za sporednu ulogu u filmu "Čudotvorke" gde je igrala Helen Keler. Preminula je 29. marta od sepse.

Ken Hauard (Howard, 71)

Glumac, poznat po ulogama Tomasa Džefersona (1776) i Kena Rivsa (The White Shadow), preminuo je 23. marta. U trenutku smrti bio je predsednik američkog Udruženja glumaca.

Moris Vajt (Maurice White, 74)

Osnivač benda "Earth, Wind & Fire" preminuo je 3. februara u snu od posledica Parkinsonove bolesti.

Džordž Kenedi (George Kennedy, 91)

Osvajač Oskara za sporednu ulogu za film "Hladnoruki kažnjenik" (Cool Hand Luke) preminuo je 28. februara od srca u domu za stare u Ajdahu.

Harper Li (Lee, 89)

Autorka knjige "Ubiti pticu rugalicu" preminula je u snu 19. februara u domu za stare u Alabami.

Glen Frej (Frey, 67)

Osnivač benda "The Eagles" preminuo je 18. januara od brojnih zdravstvenih problema.

Alan Rikman (Rickman, 69)

Britanska glumačka legenda koja je igrala u brojnim kultnim filmovima, počev od "Umri muški" do serijala o Hariju Poteru, preminula je 14. januara od raka.

Dejvid Bouvi (Bowie, 69)

2016. godina počela je šokantnom vešću da je muzički genije Dejvid Bouvi preminuo 10. januara posle 18-mesečne bitke sa rakom, o kojoj nisu znali čak ni njegovi najbliži prijatelji. Nekoliko dana pre toga objavio je svoj 25. studijski album.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još