Nakon smrti otkrivena tajna aktivnost DŽORDŽA MAJKLA koja vas neće ostaviti ravnodušnim!

Tako je TV voditelj Ričard Osman otkrio da je Majkl pomogao ženi koja se pojavila u kvizu "Deal or No Deal" jer je skupljala novac za vantelesnu oplodnju.

- Žena iz kviza nam je rekla da joj treba 15.000 futni za oplodnju. Majkl nas je nazvao i sutradan joj je tajno poklonio novac - tvitovao je Osman.

Jedna novinarka je takođe na Tviteru objavila da je pop pevač dao nekoj šankerki ogromnu napojnicu od 5.000 funti kada je saznao da stažira kao medicinska sestra i da ima studentski kredit.

Muzičar je poklanjao i tantijeme od nekih svojih najvećih singlova organizacijama Childline, The Terrence Higgins Trust i Macmillan Cancer Support.

- Od kada je njegov partner Anselmo Felepa preminuo od HIV-a, Majkl je mnogo godina pomagao Trust Terensa Higinsa - rekla je Džejn Baron iz ove organizacije.

- Džordž je uplaćivao novac a poklonio nam je i tantijeme od singla "Don't Let the Sun Go Down" da bi nam pomogao da izdržavamo ljude zaražene HIV-om. Njegove donacije doprinele su viziji sveta u kojem ljudi sa HIV-om žive srećnim životom bez predrasuda i diskriminacije - dodala je Baronova.

Dejm Ester Rancen, osnivač organizacije ChildLine, za zlostavljanu decu, decu sa mentalnim bolestima i decu zavisnike, otkrila je da im je Majkl poklonio tantijeme od singla "Jesus to A Child".

- On je godinama bio jedan od najdarežljivijih filantropa, ali je bio odlučan da to ne bude otkriveno u javnosti. Niko van organizacije ne zna koliko je Majkl novca dao za najranjiviju decu, ali ja vam mogu reći da se radi o milionima funti - otkrila je dejm Rancen.

Džordžova majka Lesli preminula je 1996. od raka - u to vreme on ju je opisao kao ženu velike samilosti koja je osećala "isto što i ja: da živimo u svetu u kojem samilost polako nestaje".

Skoro deset godina nakon njene smrti Majkl je organizovao specijalan besplatan koncert za organizcije poput Macmillan Cancer Support i za medicinske sestre Nacionalne zdravstvene službe u Engleskoj u znak zahvalnosti bolničarkama koje su brinule o njegovoj majci.

Majkl je tantijeme od "Last Christmas/Everything She Wants" uplaćivao jednoj organizaciji za borbu protiv gladi iz Etiopije.

Klavir na kojem je Džon Lenon komponovao "Imagine" Majkl je otkupio od jednog privatnog kolekcionara 2000. za 1,45 miliona funti. Potom ga je poklonio Muzeju Bitlsa u Liverpulu kako bi zauvek ostao u Lenonovom rodnom gradu.

Obožavaoci su u čudu kako je uspeo da sve ove gestove darežljivosti zadrži u tajnosti. Neki su dovedeni do suza, dok drugi ističu kako to samo pokazuje kakav je veliki čovek Džordž Majkl bio.

Neki procenjuju da je i dobar deo svog bogatstva od sto miliona funti testamentom ostavio dobrotvornim organizacijama.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.