Rejdiohed skupio više od 500.000 dolara za Haiti

LOS ANĐELES, 26. januara 2010. (Beta-AP) - Grupa "Rejdiohed" održala je u nedelju uveče u Los Anđelesu dobrotvorni koncert na kojem sakupljeno više od 500.000 dolara za pomoć žrtvama razornog zemljotresa na Haitiju.

Bend je muzicirao više od dva sata u teatru "Henri Fonda", a u publici su bile i filmske i muzičke zvezde Džastin Timberlejk, Džesika Bil, Šarliz Teron, Ana Pakin i Danijel Krejg. Prihod od prodaje ulaznica, koje su prodavane samo u paketima po dve a čija je cena išla do 4.000 dolara, namenjen je organizaciji Oksfam internešenal koja pomaže zemljama u razvoju.

Grupa koja trenutno radi na novom albumu, napravila je pauzu u snimanju u studiju da bi održala taj humanitarni specijalni koncert u sali sa 1.300 mesta, što je relativno mali prostor za bend kao što je "Rejdiohed". Novac za pomoć Haićanima, uz prodaju ulaznica, dopunjen je prodajom ograničnog broja postera koji su se prodavali po ceni od 25 dolara, i ubacivanjem dobrovoljnih priloga u kutije koje su na ulazu u teatar držali dobrovoljci Oksfama.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.