KOŠARKAŠICE BEZ SELEKTORA: Marina Maljković podnela ostavku!

Marina Maljković je kao jedini razlog za podnošenje ostavke na mesto selektora ženske košarkaške reprezentacije navela emotivno i fizičko pražnjenje.

“Odluku sam saopštila jedino predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću pre nekoliko dana”, rekla je Marina Maljković na konferenciji za novinare i dodala da joj je žao što s njim neće sarađivati.

Navela je da ostavka ne znači odlazak iz srpske košarke i dodala da će se posvetiti besplatnoj školi košarke za devojčice.

Ona se zahvalila svima sa kojima je pet godina sarađivala.

Danilović se zahvalio Marini Maljković na dosadašnjem radu i najavio da će Savez pokušati što je pre moguće da nađe novog selektora.

Marina je Srbiju preuzela 2011. godine i donela revoluciju u našu žensku reprezentativnu košarku.

U poslednje dve godine naše košarkašice su ostvarile najveće uspehe u istoriji – postale su šampionke Evrope i osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Maljkovićeva je trenersku karijeru počela u beograskom Ušću 2004, potom je vodila Hemofarm i Partizan s kojim je imala dosta uspeha i u Evropi, potom je tri godine provela u francuskom Lionu, a od ove godine je trener turskog Galatasaraja.

Takođe, širom Srbije drži besplatnu školu košarke za devojčice.

Izvor: N1

Foto: Youtube/PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.