Sahranjena baletska ikona Zoja Begoli: Vesna i Nikolija tešile Relju u trenutku kada se zauvek oprostio od majke

Majka Relje Popovića posle duže i opake bolesti preminula je u 68. godini. Uz Relju, koji je bio veoma vezan za mamu, bile su njegova nevenčana supruga Nikolija i tašta Vesna Zmijanac. Sahrani su prisustvovali mnogobrojana rodbina i prijatelji.

Inače, majka repera bila je baletska ikona Narodnog pozorišta. Zoja Begoli ostaće upamćena zbog ljubavne priče s čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a balerina je zadržala njegovo prezime i kad su se rastali.

Kako su opisali domaći mediji, slavna balerina, inače prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog baletske škole "Lujo Davičo" i profesor Akademije umetnosti, preminula je nakon duge i teške bolesti.

Ovo nije prvi put da se Relja, iako veoma mlad suočava s bolom. Budući da je bez oca ostao kada je imao tek dve godine, Popović je sad ostao bez ijednog roditelja, a s obzirom da je nedavno dobio dete i osnovao svoju porodicu moraće da bude jak zbog emotivne partnerke Nikolije Jovanović i ćerkice Ree.

Relja je pre 9 godina umalo nastradao - on se borio za život nakon što je ranjen ispred srednje Ugostiteljsko-turističke škole u Beogradu. Ispred ulaza u zgradu, na uglu Jug Bogdanove i Ulice Gavrila Principa, na Zelenom vencu, u repera je pucao muškarac s kojim se ranije posvađao u obližnjoj kafani.

Reper je te godine bio maturant, a zbog zadobijenih povreda lekari su morali da mu izvade bubreg i slezinu.

Takođe, Relja i Nikolija su pre više od godinu dana izgubili bebu, pošto je ćerka Vesne Zmijanac imala spontani pobačaj. Srećom, par je prošle godine dobio ćerkicu.

Izvor: Kurir.rs/Espreso

Pogledajte još