MONIKA BELUČI stiže u Beograd!

Jedna od najlepših glumica evropske kinematografije pokloniće se našoj publici sa ekipom filma “Na mliječnom putu” Emira Kusturice, koji otvara ovogodišnji Fest. Da li će početak festivala koji je 1971. započeo sa sloganom “Hrabri novi svet” zvanično proglasiti otvorenim naš najnagrađivaniji reditelj ili Monika Beluči, glavna junakinja njegovog filma “Na mliječnom putu”, koji je prikazan u glavnom programu prošlogodišnje Mostre, još nije dogovoreno.

“Festival festivala”, koji je od osnivanja koncipiran kao godišnji presek najboljih svetskih filmova sezone, u svom jubilarnom izdanju, kako saznajemo, prikazaće gotovo sve glavne favorite za ovogodišnji Oskar.

U toj ponudi videćemo romantični mjuzikl “La La Land”, reditelja i scenariste Dejmijena Šazela, koji je upravo dobio sedam Zlatnih globusa u najvažnijim kategorijama.

Tu su i “Moonlight”, priča o odrastanju Berija Dženkinsa (Zlatni globus za najbolju dramu), francuski film “Elle” kultnog holandskog reditelja Pola Verhuvena (Zlatni globus za najbolje ostvarenje van engleskog govornog područja, Zlatni globus Izabel Iper za najbolju žensku dramsku ulogu), “Manchester by the Sea”, reditelja i scenariste Keneta Lonergana. Ovaj film doneo je Zlatni globus glumcu Kejsiju Afleku za najbolju dramsku mušku ulogu.

Izvor: gloria.rs, novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.