Opra Vinfri smršala 20 kilograma: Jedna jedina promena bila presudna za uspeh!

Ali, 62-godišnja voditeljka pre nekog vremena izgubila je 20 kilograma s trajnim rezultatom, a u novom intervjuu otkrila je šta joj je u tome najviše pomoglo.

U poslednjoj borbi s kilogramima u kojoj je izgubila 20 kilograma, Opra je napravila jednu jedinu promenu koja joj je pomogla da uspe: prestala je da bude fokusirana na brojku na vagi.

Nakon što joj prestalo da bude najvažnije to koliko će kilograma da izgubi i koliku telesnu težinu mora da dostigne, Opra je uspela da smrša toliko da bude u potpunosti zadovoljna svojim izgledom.

- S 90 kilograma bila sam zadovoljna. Nikada pre nisam bila toliko zadovoljna svojom težinom. A onda sam i s 85 kilograma bila zadovoljna. Ako ne izgubim odmah još koji kilogram, biću zadovoljna. Ispunjenost života i prihvatanje samih sebe takvima kakvi jesmo – to nikada pre nisam radila. Uvek sam mučila samu sebe jer mi je najvažnije bilo da dostignem određeni broj kilograma - ispričala je Opra za magazin "Weight Watchers".

Umesto toga da opsesivno gleda brojku na vagi i bude frustrirana ako ne vidi onu koju je želela da vidi, potpuno je promenila način razmišljanja.

- Kada sam počela da gubim kilograme, fokusirala sam se na neke određene stvari. Mogla sam da smršam kako bih stala u haljinu, ili zbog nekog događanja koje je trebalo da prisustvujem ili da bih se svidela drugima. Ali ti razlozi nisu bili dovoljni da bih kilograme zauvek izgubila i oni su se uvek vratili. Ovoga puta promenila sam ono na šta se fokusiram – sada mi je u fokusu da budem što zdravija, fizički, emocionalni i duhovno. I ovoga puta lakše sam smršala jer sam imala jasniji cilj - dodala je Opra Vinfri.

A photo posted by Oprah (@oprah) on

Izvor: Zadovoljna.hr

Pogledajte još