DOSTA PREJEDANJA: Očistite organizam i skinite kilograme

Uvođenjem navedenih detoks napitaka u svoju dnevnu rutinu borba sa kilogramima postaće lakša i efikasnija.

Sok od limuna pozitivno utiče na vaš metabolizam i jedan je od glavnih saveznika u borbi sa oslobađanjem organizma od toksina. Čaša tople vode sa limunom popijena ujutru na prazan želudac pomoćiće vam da se oslobodite toksina i pozitivno će uticati na vaš metabolizam. Osim ovoga, preporučujemo vam da probate i neke od sledećih napitaka:

MIKSUJTE BOJE

Potrebno: 3 šargarepe; paprika babura (žuta); krastavac srednje veličine (svež); jabuka i 1/2 limuna.

Priprema: Sve sastojke izmiksajte zajedno u blederu i konzumirajte napitak odmah nakon pripreme. Pravljenjem ovog napitka i ostavljanjem za kasnije gube se svi hranljivi sastojci.

ZELENI ČAJ I CITRUSI

Potrebno: 1/2 šolje mlakog zelenog čaja; 1/2 limuna i izmiksana banana.

Priprema: Sve sastojke pomešajte i popijte. Zeleni čaj je poznat detoksikant, a u kombinaciji sa ovim voćem unećete i vitamine.

MAGIJA KURKUME

Potrebno: 1/2 kafene kašičice kurkume; đumbir; 1/2 čaše soka od limuna i 1/2 čaše vode.

Priprema: Sastojke pomešajte i popijte. Ova kombinacija pomaže u čišćenju jetre, creva i sprečava pojavu kamena u žuči. Kurkuma je dobra u borbi protiv raznih upala, artritisa i u prevenciji Alchajmerove bolesti.

Ovi napici su idealan dodatak vašoj dnevnoj ishrani. Možete da ih koristite kao zamenu za obrok, užinu ili da ih pijete pre treninga. Njihovim unosom podstaći ćete rad metabolizma i krenuti u borbu sa viškom kilograma.

DETOKS NE MORA DA BUDE MUKA

U poslednje vreme se sve češće može čuti priča o raznim metodama detoksikacije organizma. Takođe, neke od tih metoda često mogu biti rigorozne, pa lekari savetuju da se pre početka detoksikacije prvo posavetujete sa njima. Postoji prirodan način za izbacivanje toksina i drugih šetnih materija iz organizma unošenjem određenih namirnica.

Započnite jutro zdravo: Svako jutro 15-20 minuta pre obroka popijte limunadu od pola isceđenog limuna i čaše mlake vode. Limunada je prirodni diuretik, što znači da pomaže telu da izbaci tečnost i toksine. Citrusna kiselina takođe povećava broj enzima koji stimulišu jetru.

Aktivni ugalj: Ovo je jedan od novijih vidova detoksikacije koji savetuju nutricionisti. U čaši mlake vode pomešajte limun, javorov sirup, aktivni ugalj (kapsule aktivnog uglja možete naći u bilo kojoj apoteci) i uživajte u ukusu crne limunade.

Domaća supa: Ne samo da će vas u toku hladnih dana ugrejati nego će vam pomoći da svoje telo oslobodite otrova. Prilikom kuvanja supe u nju stavite pileću ili juneću kost, celer, šargarepu, crni i beli luk. Osim toga što ćete se osloboditi toksina, u svoj organizam ćete uneti obilje vitamina i minerala.

Orašasti plodovi: Za detoksikaciju organizma možete koristiti i razne semenke, kao što su lan, suncokret, seme bundeve, susam, orah, badem. Osim toga što se ove semenke lako vare, pomažu i u čišćenju organizma od štetnih materija.

Seme kima: Ovo seme je prirodni antioksidant. Kim prilikom žvakanja oslobađa korisna ulja, koja pomažu boljem varenju i održavaju nivo šećera u krvi.

Začini: Uvrstite neki od začina, cimet, kurkumu, đumbir, u svoj dnevni meni i na prirodan način se oslobodite toksina.

Izvor: Alo!

Pogledajte još