SEKS, DROGA I SKANDALI: Priče iz omiljenog hotela slavnih!

0

Slavni kuvar i televizijsko lice Entoni Burdejn zbog posla putuje dobar deo godine – oko 200 do 250 dana zbog čega su mu udobni hoteli veoma važni. Iako retko kada ostaje na jednom mestu, priznaje da ga jedan hotel veseli više od bilo kojeg drugog na svetu.

“Ne bih se osećao prevarenim kada bih umro uhotelu “Chateau Marmont”. Volim taj hotel više od svih drugih”, izjavio je slavni kuvar.

Reč je o jednom od najlegendarnijih kalifornijskih hotela, koji je bio povezan s brojnim slavnim osobama od tridesetih godina prošlog veka.

Afere i razbojničko ponašanje
O poznatim i slavnim koji su posećivali ovaj hotel kruže brojne priče. U njemu su ljubavnu aferu navodno imali Džin Harlou i Klark Gejbl, Skarlet Džohanson i Benicio del Toro, a Erol Flin ga je redovno obilazio sa svojim suprugama i ljubavnicama. Denis Hoper je, pak, priređivao bahanalije u kojima je učestvovalo i po pedeset osoba.

Iz njegovih soba su skakali Džejms Din i Džim Morison, a Bili Ajdol je imao nezaboravno večenakon izdavanja pesme “White Wedding”. Nakon što je uništio svoj bungalov, čekao je nag na terasi dok je hotelsko osiguranje zvalo policiju.

Čak dve slavne osobe su umrle u njemu: Džon Beluši, od predoziranja heroinom i kokainom, a Helmut Njuton od posledica zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, nakon što je izgubio kontrolu nad svojim vozilom i udario u zid hotela.

U predvorju hotela srčani udar je imao slavni romanopisac Frensis Skot Ficdžerald, a Elizabet Tejlor je pomogla Montgomeriju Klifu da se oporavi nakon saobraćajne nesreće.

Nadahnut Francuskom
Ova monumentalna građevina nadahnuta je dvorcem iz doline Loire u Francuskoj, a okružena je stablima limuna, vinovom lozom i raštrkanim bungalovima koji pružaju privatnost i najvećim imenima iz sveta filma.

“Osećam kao da sam kod kuće kad sam u ovom hotelu. To je tip mesta gde vas niko neće čudno gledati ako ste zaboravili da obučete pantalone i ako se do predvora prošetate u pidžami”, rekao je Entoni Borden.

Hotel se ponosi s 63 sobe, apartmana i bungalova koji su uređeni s jednostavnošću i elegancijom, a većina je opremljena kuhinjom. Neki čak imaju i službene trpezarije, balkone i privatne terase.

Tokom dana otvoren je restoran koji služi klasična internacionalna jela – sve od puževa, tartara i Cezar salate, do italijanske testenine i američkih odrezaka. Uveče pak svi odlaze u “Marmont bar”, gde se najbolja alkoholna pića toče do kasno u noć.

Izvor: punkufer, b92

Foto: Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.