MIRA MARKOVIĆ: Želim da se vratim u Srbiju!

– Ne znam ništa o tome. Prvi put to čujem od vas – rekla nam je Markovićeva na našu molbu da prokomentariše „nestanak“ crvene poternice za njom sa veb-stranice Interpola.

Na naše pitanje da li bi volela da se jednog dana vrati u Srbiju, samo nam je sa dubokim uzdahom rekla: „Naravno”.

Da je san Mire Marković da se jednog dana, makar nakratko i kao slobodna žena koju niko ne juri, vrati u Srbiju, potvrđuje nam i njen bliski prijatelj, s kojim je stalno u kontaktu, a koji nije želeo da mu otkrivamo ime.

– Ona, što je i normalno, želi da jednog dana ponovo oseti pod nogama tlo svoje Srbije, koje se nikada nije odrekla. Ona se potpuno posvetila svojoj porodici, ali duboko u sebi želi da još jednom vidi svoj grad, svoju zemlju – kaže nam naš sagovornik.

Komentarišući to što crvene poternice za udovicom nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ više nema na zvaničnoj veb-stranici Interpola, počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, jedan od retkih socijalista koji je tokom svih prethodnih godina bio u stalnom kontaktu s njom, za „Alo!“ kaže da ga to veoma raduje.

– Ceo postupak koji se vodio protiv njih potpuno je besmislen. Veoma me raduje što je nestala poternica za Mirom, a mislim da treba da bude povučena i ona za Markom. Porodica Milošević stvarno ni za šta nije kriva i kažem i sad ono što pričam već 20 godina – oni treba da se vrate u zemlju – kaže Mrkonjić.

Podsetimo, Mirjana Marković već godinama živi u Rusiji, koja odbija da je izruči našim pravosudnim organima.

Za Markovićevom je poternica raspisana zbog neodazivanja pozivima Okružnog suda za suđenje povodom posredovanja u nezakonitoj dodeli stanova iz fonda Vlade Srbije, a taj slučaj je i dalje u fazi prvostepenog suđenja, a udovici Slobodana Miloševića sudi se u odsustvu.

„Viši sud u Beogradu nije naložio stavljanje poternice van snage, već su rešenje o pritvoru i naredba o raspisivanju poternice nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu iz 2003. godine i dalje na snazi“, naveo je u svom saopštenju taj sud, a kao komentar za „nestanak“ imena Mirjane Marković sa Interpolove liste traženih. Što se tiče vidljivosti poternice za Mirjanom Marković na sajtu Interpola, sud je ukazao da je to pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: alo.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.